Kariņš: Mīkstināt prasības konkursam uz VP vadītāja amatu nav pamata (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Foto: Evija Trifanova/LETA

Mīkstināt prasības konkursam uz Valsts policijas (VP) priekšnieka amatu nav nekāda pamata, jo uz to var pretendēt vismaz 1000 cilvēku, šorīt intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

"Mani darīja bažīgu tas, ko piedāvāja iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV), jo viņa doma mīkstināt konkursa kritērijus lika ar aizdomām skatīties uz šo piedāvājumu. Likās, ka ministrs piedāvā kaut ko apiet vai arī radīt apstākļus, kas ļautu minētajā amatā iecelt viņam tīkamu cilvēku," strikti atbildēja premjers.

Viņš piebilda, ka pēdējā laikā konkursa kārtībā ir izdevies atrast profesionāļus vadītājus vairākām institūcijām, tādējādi izbeidzot praksi, ka partiju cilvēki valsts svarīgākajos amatos izvēlas sev tīkamus cilvēkus. "Valsts policija šajā gadījumā ir pielīdzināma valsts bruņotajiem spēkiem, kur vadītājus izvēlas no sava vidus," piebilda Kariņš.

LETA jau vēstīja, ka iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) pirmdien žurnālistiem sacīja, ka koalīcija nav atbalstījusi viņa priekšlikumu Valsts policijas (VP) priekšnieku izraudzīties konkursā. Vienlaikus Ģirģens rosināja izslēgt prasību, kas nosaka, ka par VP priekšnieku var iecelt tikai amatpersonu no vecāko un augstāko virsnieku vidus un tās izdienas laikam Iekšlietu ministrijas sistēmā jābūt vismaz desmit gadiem.

Taču pēc tam Kariņš paziņoja, ka koalīcija iebilst pret mīkstākām prasībām Valsts policijas vadītāja amata kandidātiem, nevis pret konkursa rīkošanu.

Ministru prezidents pirmdien arī izdevis rezolūciju, ar kuru Ģirģenam lūgts nodrošināt VP priekšnieka iecelšanas procesu atbilstoši Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likumā noteiktajām prasībām, rīkojot konkursu kandidāta atlasei. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu