Latvijas Televīzija izsludina jauniešu seriāla ideju konkursu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
LTV ēka Zaķusalā
LTV ēka Zaķusalā Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Latvijas Televīzija (LTV) izsludinājusi ideju konkursu seriālam jauniešu auditorijai, informēja uzņēmumā.

Jau vairāk nekā gadu LTV paspārnē darbojas multimediālā platforma "16+" - eksperimentāla satura laboratorija, kuras mērķis ir uzrunāt to auditoriju, kas tradicionālo televīzijas saturu vairs nepatērē. Konkursa mērķis ir atrast ne vien pašu ideju, bet arī radošo komandu, kas spēj izveidot kvalitatīvu saturu jauniešiem, turpinot veiksmīgo "16+" platformas attīstību.

Galvenie konkursa kritēriji ir stāsta kvalitāte - tam jābūt spēcīgam, mērķauditoriju uzrunājošam un pielāgojamam dažādām satura izplatīšanas platformām.

LTV satura redaktors Andris Saulītis skaidroja, ka medijs vēlas finansēt radošas komandas darbu, kura spēj piedāvāt svaigas idejas, tās īstenot un aizraut skatītāju, un būt dialogā ar auditoriju visā projekta garumā, līdz pat pēdējās sērijas publicēšanai.

Komandai, kas vēlas uzņemties šo projektu, jārada fokusēts un īpaši pārdomāts saturs visām 16+ platformām: "Youtube", "Instagram", "TikTok", "Facebook", stāstīja Saulītis, piebilstot, ka pieteikumi tiek gaidīti arī no radošajām komandām ar nelielu pieredzi. Īpaši tiek gaidīti scenāriji, kuros atklājas Latvijas jauniešiem atpazīstama un raksturīga vide tiklab ģeogrāfiski, kā arī emocionāli.

Lai pieteiktu savu ideju konkursam, jāiesniedz idejas aktualitātes pamatojums, kā arī scenārija plāns ar galveno varoņu aprakstiem un īsu ieskatu epizodēs.

Tāpat nepieciešams sagatavot ražošanas plānu, provizorisko izmaksu sadalījumu, mediju aktivitāšu plānu, radošās komandas CV, līdz divām minūtēm garu video, kas ļautu saprast radošās komandas ideju par seriāla vizuālo valodu, kā arī aizpildītu pieteikuma veidlapu.

Ar konkursa nolikumu var iepazīties LTV mājaslapā. Pieteikumi tiks gaidīti līdz 1.aprīlim, bet līdz 17.aprīlim LTV sazināsies ar iesniegto projektu autoriem par turpmākās sadarbības iespējām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu