Dailes teātra izrādi "Salemas raganas" noskatījušies vairāk nekā 16 000 skatītāju

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Salemas raganas"
"Salemas raganas" Foto: Mārtiņš Vilkārsis

Populārāko 2019.gada Dailes teātra izrādi "Salemas raganas" noskatījušies 16 599 skatītāju, informēja teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Laura Leimane.

Režisores Lauras Grozas-Ķiberes Dailes teātra Lielajā zālē iestudētā izrāde nospēlēta 20 reizes. Otra skatītākā izrāde ir režisora Dž.Dž.Džilindžera iestudētā komēdija "Neiespējamā misija", kas piedzīvojusi 16 izrādes un kuru noskatījušies 15 242 skatītāji. Bet trešā skatītākā izrāde Dailes teātrī ir režisora Dmitrija Petrenko izrāde bērniem "Planēta Nr.85". Izrāde bija skatāma 16 reizes un to apmeklēja 12 624 skatītāju. Līdzīgu izrāžu skaitu un skatītāju daudzumu izpelnījusies arī režisora Jana Villema van den Bosa režisētā izrāde "Bīstamie sakari". Iestudējumu nospēlēja 16 reizes un to noskatījās 12 149 skatītāju.

Savukārt Dailes teātra Mazajā zālē 19 izrādes piedzīvojusi režisores Rēzijas Kalniņas izrāde "Alvas sieviete", ko noskatījušies 3338 skatītāju, tādējādi ierindojot Kalniņas veikumu pieprasītāko Mazās zāles izrāžu pirmajā vietā. Otrā skatītākā Mazās zāles izrāde ir režisora Intara Rešetina iestudētā komēdija "Mūsējās" - tā izrādīta 14 reizes un to noskatījušies 2669 teātra apmeklētāju.

Trešā skatītākā Mazās zāles izrāde ir režisora Regnāra Vaivara iestudētā izrāde "Kaisles vilciens", kas izrādīta 11 reizes un kuru noskatījušies 1898 skatītāju. Bet ceturtā skatītākā izrāde Mazajā zālē ir mūžībā aizgājušā režisora Kārļa Auškāpa izrāde bērniem "Niķa un Riķa stiķi". Tā nospēlēta 11 reizes un izrādi noskatījušies 2151 skatītāju.

Teātra apmeklētāji Kamerzālē visvairāk apmeklējuši Rešetina iestudēto ģimenes drāmu "Dēls". Izrāde nospēlēta 19 reizes un to noskatījušies 1430 skatītāju. Otrajā vietā ierindota režisora Mihaila Gruzdova komēdija "Smilšu cilvēciņi", kas izrādīta 19 reizes un to noskatījušies 1331 teātra apmeklētāju. Savukārt trešajā vietā ierindota režisora Gundara Silakaktiņa režisētā komiskā drāma "Neglītenis". Tā nospēlēta 17 reizes un izrādi noskatījušies 1203 apmeklētāji. Ceturtajā vietā skatītāko izrāžu Dailes teātra Kamerzālē ierindojama režisora Rolanda Atkočūna izrāde "Ar labu nakti, māt", kas arī nospēlēta 17 reizes un kuru noskatījušies 1103 skatītāju.

2019.gadā Dailes teātrī nospēlētas 482 izrādes, iepretim 2018.gadam, kad teātrī nospēlētas 474 izrādes. Savukārt biļešu vidējā cena bijusi 12,45 eiro. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, par trīs procentiem palielinājies kopējais zāļu piepildījums, sasniedzot 88%.

Dailes teātra direktors Andris Vītols pauda gandarījumu par skatītāju uzticību teātrim. "Tas nav prieks tikai par skatītāju interesi 2019.gadā, jo apmeklētāju skaits ir bijis tuvu 200 tūkstošiem visus pēdējos gadus. Patīkami, ka tas sasniegts nevis ar kādu atsevišķu "kases grāvēju", bet gan ar sabalansētu repertuāru un daudzveidību, piedāvājot dažādu žanru izrādes visplašākajam skatītāju lokam. Skatītāju uzticība dod Dailes teātrim pārliecību un radošumu, sagaidot teātra 100.jubileju," norādīja Vītols.

Pērn Dailes teātris devies arī izbraukuma izrādēs - 16 reizes Latvijas reģionos dzīvojošie varēja noskatīties repertuāru izrādes, pulcinot 7911 skatītāju. Gada laikā viesizrādes demonstrētas Ventspilī, Siguldā, Cēsīs, Alūksnē, Liepājā, Rēzeknē, Valmierā un Jelgavā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu