Uz lielajiem ekrāniem "Oskaram" nominētā romantiska drāma "Mazās sievietes"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Mazās sievietes"
"Mazās sievietes" Foto: publicitātes

No 24. janvāra Latvijas kinoteātros būs skatāma romantiskā drāma "Mazās sievietes" ("Little women"). Jāatzīmē, ka režisores Grētas Gērvigas (Greta Gerwig) filma nopelnījusi veselas piecas "Oskara" balvas nominācijas.

Drāma pirmizrādi Amerikā piedzīvoja iepriekšējā gada nogalē, tūlīt iegūstot skatītāju un kritiķu pozitīvo reakciju, Amerikas Filmu Institūts pat izvēlējās iekļaut drāmu starp top desmit gada labākajām filmām.

"Little Woman" ("Mazās sievietes")
"Little Woman" ("Mazās sievietes") Foto: publicitātes

Filmas darbība norisinās Amerikas Pilsoņu kara laikā un vēsta par četru māsu dzīvi – pirmo mīlestību, vilšanos, šķiršanās sāpēm un sava dzīves ceļa meklējumiem – lietām, kas aktualitāti nezaudē visos laikos.

Filmas "Mazās sievietes" pamatā ir amerikāņu rakstnieces Luīzas Mejas Alkotas tāda paša nosaukuma romāns, kas ir sarakstīts pirms pusotra gadsimta un tiek uzskatīts par īstu žanra klasiku. Tajā netrūkst arī autobiogrāfisku detaļu. Pēc romāna motīviem ir radīti vairāki televīzijas seriāli, mūzikli, operas, lugas un, protams, filmas.

Jaunākā, Grētas Gērvigas režisētā versija ir jau astotā grāmatas ekranizācija. Tajā galveno varoņu, četru māsu, lomas atveido Sērša Ronena, Emma Vatsone, Florence Pjū un Elīza Skanlena. Tāpat tajā filmējušās tādas zvaigznes kā Lora Derna, Merila Strīpa un Timotijs Šalamē.

Greta Gērviga papildus režisora pienākumiem uzņēmās arī scenārija rakstīšanu. Lai gan režisore visu filmēšanas laiku bijusi sava pirmā bērniņa gaidībās, viņa neatteicās no  noslogotā grafika un daudzajiem filmēšanas laukuma pienākumiem. Vien nepilnas 48 stundas pēc filmas pirmās versijas iesniegšanas studijā Gērvigai sākās dzemdības. Interesanti, ka režisore grūtniecību spēja nomaskēt tik sekmīgi, ka neviens no aktieriem pat nemanīja, ka viņa ir gaidībās.

Sērša Ronana (Saoirse Ronan), Florence Pjū (Florence Pugh) un režisore Grēta Gerviga (Greta Gerwig). Sērša Ronana (Saoirse Ronan), Florence Pjū (Florence Pugh) un režisore Grēta Gerviga (Greta Gerwig).
Sērša Ronana (Saoirse Ronan), Florence Pjū (Florence Pugh) un režisore Grēta Gerviga (Greta Gerwig). Sērša Ronana (Saoirse Ronan), Florence Pjū (Florence Pugh) un režisore Grēta Gerviga (Greta Gerwig). Foto: AP/Scanpix

Romantisko drāmu "Mazās sievietes" režisējusi  un scenāriju rakstījusi Grēta Gērviga ("Laiks lidot"). Galvenajās lomās – Lora Derna ("Laulību stāsts"), Merila Strīpa ("Slepenie dokumenti"), Sērša Ronena ("Bruklina"), Emma Vatsone ("Sfēra"), Timotijs Šalamē ("Karalis") un Florence Pjū ("Cilvēks vilcienā").

Romantiskās drāmas "Mazās sievietes" reklāmas rullītis: 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu