"Saskaņa" neatbalstīs Rīgas 2020.gada budžetu, kamēr pie varas būs Burovs (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova / LETA

Partija "Saskaņa" neatbalstīs pašvaldības 2020.gada budžetu, pie varas esot mēram Oļegam Burovam (GKR), aģentūru LETA informēja frakcijas vadītājs Maksims Tolstojs. 

"Mēs esam gatavi apspriest un pieņemt pilsētas budžetu 2020.gadam, bet ne tādā veidā un ne ar šo mēru," norādīja Tolstojs.

Partija šodien plkst.13.30 Rīgas domē plāno rīkot arī preses brīfingu, lai sīkāk diskutētu par budžeta jautājumiem. 

Tolstojs apgalvoja, ka Burovs "vienpersoniski pārveido pilsētas budžetu, svītrojot no tā ārā vissvarīgākos punktus, neatbildot uz deputātu pieprasījumiem un nerēķinoties ne ar viena viedokli".

"Mēs joprojām neesam saņēmuši skaidru atbildi no domes priekšsēdētāja par iztērētajiem budžeta līdzekļiem par Jaunā gada reklāmu, kurā Burova kungs reklamēja nevis pilsētu, bet sevi personīgi. Absolūti neskaidrs paliek finansējuma apjoms, kuru Burovs plāno piešķirt šogad Lielās estrādes būvniecībai Mežaparkā, un paralēli mērs izsvītro no budžeta projekta virkni principiāli svarīgu punktu rīdziniekiem," pauda Tolstojs. 

Savukārt bijusī priekšsēdētāja vietniece Anna Vladova (S) norādīja, ka Burovs piedāvā pieņemt budžetu bez finansējuma piešķiršanas papildnodarbībām skolās, kas "Saskaņai" neesot pieņemami.

"Normālas izglītības pieejamības jautājums, tajā skaitā dzimtajā valodā, vienmēr bijis viena no svarīgākajām prioritātēm mūsu partijai," sacīja Vladova.

"Saskaņieši" uzsver, ka desmit gadu laikā "ir bijuši strīdi un debates, un arī skarbi izteikumi", bet vēl nekad nav bijis tā, ka budžeta projekts nebūtu pieejams visiem domes deputātiem apspriešanai.

Jau vēstīts, ka partijas "Saskaņa" un deputātu bloka "Rīgai" politiķi janvārī paziņoja: lai gan koalīciju atstāt neplāno, viņi uzstās uz Burova nomaiņu, jo nespēj ar viņu sastrādāties. Galvenās nesaskaņas partneru vidū esot saistītas ar to, ka Burovs "vienpersoniski uzņēmies" koalīcijas vadību un lēmumu pieņemšanā neesot konsultējies ar saviem partneriem. 

Deputāti arī savāca nepieciešamos parakstus domes sēdes sasaukšanai par šo jautājumu. Tomēr pirmdien viens no deputātiem savu parakstu negaidot atsauca, līdz ar to pašlaik vairs nav paredzēts skatīt šo jautājumu domes sēdē. 

Tikmēr Rīgas domes opozīciju pārstāvošie politiskie spēki pagaidām neplāno sākt parakstu vākšanu par neuzticības izteikšanu Burovam, jo uzskata, ka tuvāko nedēļu laikā Saeima nobalsos par domes atlaišanu, aģentūrai LETA atzina aptaujātie politiķi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu