Vides aktīviste Tūnberga faktiski izglābusi Šūmahera dzimto kartinga trasi (19)

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Mihaēls Šūmahers un Grēta Tūnberga
Mihaēls Šūmahers un Grēta Tūnberga Foto: Reuters/EPA/Scanpix. TVNET kolāža

Autosporta un jo īpaši septiņkārtējā Formula 1 pasaules čempiona Mihaēla Šūmahera faniem vajadzētu būt pateicīgiem pamatīgu jezgu uz globālās skatuves sacēlušajai zviedru skolniecei Grētai Tūnbergai un citiem vides draugiem.

Ziemeļreinas Vestfālenes enerģētikas koncerns RWE bija iecerējis "noslaucīt" daļu atlikušā Hambahas meža, lai paplašinātu sev piederošās brūnogļu raktuves.

Plāns cita starpā ietvēra ne tikai koku izciršanu, bet arī Kerpenes brīvdabas kartodroma slēgšanu. Tomēr tagad ir skaidrs, ka tas nenotiks, un par to daļēji jāpateicas Tūnbergai, kura 2019.gada augustā bija ieradusies šajā reģionā un pievienojās protestētājiem pret energokompānijas postošo ieceri, raksta vācu AutoBild.

Foto: Google Maps

Ticams, ka daļu autosporta fanu Kerpenes kartodroma (Erftlandring) nākotne satrauca vairāk nekā Hambahas mežs, kurš jau tāpat faktiski ir iznīcināts, jo 40 gadu laikā zaudējis 90% platības. Jautāsi kādēļ? Tādēļ, ka šajā kartinga trasē savas gaitas autosportā agrā bērnībā sāka kā Mihaēls Šūmahers, tā arī viņa jaunākais brālis Ralfs. Vēl vairāk - šajā trasē strādāja arī abu autosportistu vecāki - tēvs Rolfs bija trases uzraugs, būvēja kartingus dēliem un remontēja arī citiem, savukārt māte Elizabete darbojās vietējā ēdnīcā.

Lai vai kā, tieši Kerpenes kartodromā Mihaēls Šūmahers slīpēja un pilnveidoja savas braukt prasmes, kas viņam daudzus gadus vēlāk noderēja, lai kļūtu par septiņkārtēju pasaules čempionu. Pats Mihaēls par šo trasi savulaik pat izteicies, ka tā viņam ir tikpat nozīmīga kā mājas.

Nobeigumā jāpiebilst, ka šai trasei ir būtiska loma vācu jaunās autosportistu paaudzes skološanā, jo daudzas citas brīvdabas kartinga trases pēdējos gados ir slēgtas. Cīņā par tās saglabāšanu aktīvi iesaistījies arī Ralfs Šūmahers.

Ralfs Šūmahers
Ralfs Šūmahers Foto: AFP/SCANPIX
Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu