Sagatavoti grozījumi Rīgas krievu teātra valdes locekļu skaita samazināšanai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rīgas Krievu teātra direktore un aktrise Dana Bjorka piedalās jaunā spēles laukuma "Kvarķirņiks" atklāšanas pasākumā ar izrādes "Lūk, istaba šī…" fragmentu Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī.
Rīgas Krievu teātra direktore un aktrise Dana Bjorka piedalās jaunā spēles laukuma "Kvarķirņiks" atklāšanas pasākumā ar izrādes "Lūk, istaba šī…" fragmentu Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Kultūras ministrija (KM) ir sagatavojusi nepieciešamos grozījumus Mihaila Čehova Rīgas krievu teātra (MČRKT) statūtos, kas paredz, ka teātra valdē turpmāk būs tikai viens valdes loceklis, ne divi, informē ministrijas sabiedrisko attiecību pārstāve Dace Vizule.

Sagatavotie dokumenti ir iesniegti Uzņēmumu reģistrā (UR) grozījumu apstiprināšanai. Valdībai MČRKT statūtu grozījumi nav jāapstiprina, skaidroja Vizule, piebilstot, ka teātra statūti arī neparedz procedūras, kas saistītas ar finanšu direktora iecelšanu, bet tā esot teātra valdes kompetence.

Savukārt teātra direktore Dana Bjorka pavēstīja, ka teātris turpina strādāt stabilā un pārskatāmā finanšu pārvaldībā.

"Teātra valde plāno šo sezonu noslēgt šī brīža finanšu pārvaldības režīmā un sezonas noslēgumā izvērtēt, vai ir nepieciešamība pēc jauna finanšu direktora amata ieviešanas,"

sacīja Bjorka.

Kā ziņots, MČRKT valdē turpmāk būs tikai viens valdes loceklis, informēja KM. Iepriekš valdē bija divas valdes locekles - Ginta Kursīte un Bjorka, tomēr kopš 3.janvāra amatu valdē pametusi Kursīte, kura bija teātra valdes locekle finanšu jautājumos.

KM skaidroja, ka MČRKT valdē turpmāk būs tikai viens valdes loceklis, jo ministrija secinājusi, ka līdzšinējais modelis, kur viens valdes loceklis bija tieši atbildīgs par finanšu jautājumiem, ir bijis gana efektīvs, lai sakārtotu finanšu sistēmu teātrī.

Šobrīd MČRKT finanšu situācija esot uzlabojusies, tādēļ vairs neesot nepieciešams finanšu vadītājs valdes līmenī. Ministrija paredz, ka valdes loceklis turpmāk varētu iecelt amatpersonu, kas atbildēs par finanšu jautājumiem, piemēram, finanšu direktoru.

Kursīte bija teātra valdes locekle finanšu jautājumos kopš 2018.gada 25.maija līdz šī gada 3.janvārim. Teātra tīmekļa vietnē norādīts, ka Kursīte ieguvusi profesionālā maģistra grādu uzņēmumu un iestāžu vadīšanā Banku augstskolā, kā arī mācījās Latvijas Kultūras akadēmijas Kultūras un starpkultūru studiju apakšprogrammā "Mākslas".

Viņas darba pieredze finanšu pakalpojumu sniegšanas nozarē aizsākusies 2005. gadā - dažādos amatos AS "SEB banka", kur Kursīte vadījusi bankas komandu, kas bija atbildīga par bankas klientu - dažādu nozaru uzņēmumu - biznesa un finanšu risku analīzi, organizējusi projektu vadību un sadarbību ar klientiem un kolēģiem Baltijas valstīs, Ziemeļvalstīs un Vācijā. Teātrī informēja, ka Kursīte aizgājusi no valdes locekles amata, lai strādātu Latvijas Nacionālajā operā par Finanšu direktori.

Foto: Viesi ierodas uz Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra sezonas atklāšanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu