Kanādas tiesa "dīzeļgeitas" skandālā Volkswagen nosaka €135,8 miljonu naudassodu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Toronto tiesa trešdien Vācijas autobūves koncernam "Volkswagen" noteica 196,5 miljonu Kanādas dolāru (135,8 miljonu eiro) naudassodu, uzņēmumam atzīstot vainu vides aizsardzības likumu pārkāpšanā saistībā ar dīzeļautomobiļu kaitīgajiem izmešiem.

Šis naudassods ir papildus gandrīz 2,4 miljardiem dolāru, ko "Volkswagen" 2016.gadā piekrita samaksāt, lai kompensētu kanādiešiem, kuri no 2009.gada līdz 2016.gadam iegādājās automobiļus, kas neatbilda Kanādas noteiktajiem standartiem attiecībā uz kaitīgajiem izmešiem.

Tāpat kompānija Kanādā bijusi spiesta samaksāt 17,5 miljonu dolāru naudassodu par nepatiesu reklāmu.

Pēc četrus gadus ilgušas izmeklēšanas Kanādas varasiestādes decembrī izvirzīja apsūdzības "Volkswagen" par apzinātu aptuveni 130 000 automobiļu importēšanu valstī, lai arī šīs automašīnas neatbilda noteiktajiem kaitīgo izmešu standartiem.

Kanādas prokuratūra norāda, ka uzņēmumam piemērotais naudassods ir 26 reizes lielāks salīdzinājumā ar soda naudu, kāda jebkad noteikta par Kanādas vides aizsardzības likumu pārkāpumiem.

2015.gada septembrī "Volkswagen" izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrēta tipa dīzeļdzinējiem, kam uzstādīta kaitīgo izmešu mērījumu falsificēšanas programmatūra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu