Pabriks: Reālpolitika arvien vairāk no starptautiskās politikas izspiež ideālistisku pieeju (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks Foto: Valsts kanceleja

Reālpolitika arvien vairāk no starptautiskās politikas izspiež starptautiskās institūcijas un ideālistisku pieeju, šodien ikgadējās ārpolitikas debatēs Saeimā norādīja aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Šādā situācijā ir jāatsakās no ilūzijām par starptautisko situāciju, pauda politiķis norādot, ka aizsardzības spēki ir vieni no tiem, kuri visreālistiskāk raugās uz situāciju ārvalstīs.

Aizsardzības ministrs norādīja, ka vairākas Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis ir pielīdzināmas labi koptam, labklājībā dzīvojošam pilsētas kaķim, kurš tomēr neuzdrošinātos iziet ārā, lai sastaptos apbružātu ielu runci, kurš ir zināma revanšisma pārņemts. Tā ir problēma, ka Eiropa nevar pastāvēt pati par sevi un tāpēc tai ir vajadzīgs ASV atbalsts, uzsvēra politiķis.

Pabriks akcentēja, ka Latvija ir un paliek ļoti stabils partneris ES un NATO, tāpat mēs tiekam aicināti uz "2% pusdienām" NATO sanāksmes laikā, jo Latvija ir piešķīrusi līdzekļus aizsardzībai 2% apmērā no iekšzemes kopprodukta. Politiķis pauda, ka ir īpaši svarīgi turpināt sadarbību ar ASV, kas ir galvenais militārais spēks, kas nodrošina mūsu drošību.

Tāpat ir jādomā par ciešāku sadarbību ar reģiona valstīm Ziemeļeiropā, tajā skaitā Poliju, norādīja aizsardzības ministrs.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu