Rīga kļuvusi par vienu no organizācijas SEGD pārstāvniecības pilsētām Eiropā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Dizaina birojs H2E
Dizaina birojs H2E Foto: Ansis Starks

Rīga ir oficiāli kļuvusi par prestižās SEGD (Society for Experiental Graphic Design) dizaina organizācijas pārstāvniecības pilsētu, tādējādi Latvijai kļūstot par pirmo Baltijas valsti, kas ir ieguvusi unikālās tiesības pārstāvēt organizācijas zīmolu, kvalitātes vērtības un vīziju, organizējot profesionāli izglītojošus notikumus dizaina jomas pārstāvjiem un lietotājiem. 

Par SEGD Riga Chapter organizatoriem ir iecelts dizaina birojs H2E, kas pērn ieguva konkursa galveno balvu par darbu “Alūksnes bānīša stacija”.

SEGD ir viena no pasaulē vadošajām un lielākajām pieredzes grafikas dizaina kopienām, kas apvieno dizaina jomas ekspertus no visas pasaules. SEGD misija ir izglītot, apvienot un iedvesmot dizaina nozares profesionāļus, organizējot izglītības programmas un pasākumus un veicinot diskusiju publiskajā telpā. Tā mērķis ir veicināt pieprasījumu pēc izcilības dizaina jomā, definēt dizaina jomas labas prakses standartus, veicināt kvalitatīvu nozares pētījumu izstrādi, tādējādi ietekmējot vispārēju zināšanu uzlabošanu par dizainu, veicināt dizaina izglītības izaugsmi un attīstību, kā arī aicināt attīstīt sadarbību starp dažādām dizaina disciplīnām un uzlabot nozares akadēmiskos pamatus.

Šobrīd kopā ir 42 SEGD nodaļas Austrālijā, Jaunzēlandē, Āzijā, Eiropā, Amerikā un Kanādā un Rīga ir pirmā pilsēta, kas ir ieguvusi tiesības pārstāvēt SEGD dizaina kopienu ne tikai Baltijas valstīs, bet arī visā Ziemeļeiropā. SEGD Chapter Eiropā šobrīd pārstāvēts vēl tādās pilsētās kā Parīze, Londona un Edinburga.

“Aicinot H2E komandu kļūt par SEGD Chapter organizatoriem Rīgā, SEGD dizaina kopiena ir ne tikai demonstrējusi lielu godu un uzticību, bet arī atzinusi augsto Latvijas dizaina potenciālu. SEGD Riga Chapter turpmāk kalpos kā platforma, kurā tiks attīstīta saruna par dizaina starpdisciplinaritāti, par to, kā dizains var sniegt vērtību telpiskai videi,”

stāsta SEGD Riga Chapter līdzdibinātāja, dizaina biroja H2E vadošā dizainere Ingūna Elere.

SEGD Riga Chapter uzdevums ir pārstāvēt Latvijas dizainu starptautiskā mērogā, nodrošinot iespēju SEGD Chapter biedriem veidot pieredzes apmaiņu ar citiem  pieredzes grafikas dizaina jomas profesionāļiem un mācīties vienam no otra, kā arī veicināt plašāku Latvijas dizaina atpazīstamību. SEGD Riga Chapter 2020. gadā ir plānoti četri pasākumi - pavasara, vasaras, rudens un ziemas sezonā, kuros tiks aktualizētas tēmas par telpu un navigācijas dizainu, telpu un pieredzi, vides grafikas dizainu un digitālo pieredzi. Būtiska pievienotā vērtība šiem pasākumiem būs pasaules  dizainu ekspertu klātesamība, ko nodrošina starptautiskais SEGD biedru tīkls.

Pirmais pasākums norisināsies 2020. gada martā ar SEGD Riga Chapter atklāšanu, kurā dizaina birojs H2E runās par pieredzes dizaina loma publiskās vides vēstījuma veidošanā, kā arī pastāstīs, kas ir SEGD, kāda ir SEGD Riga Chapter darbības programma gadam un kādas ir sadarbības iespējas. Nākamie plānotie pasākumi notiks 2020. gada jūlijā, septembrī un novembrī, tajos tiks runāts par navigācijas dizainu, digitālo pieredzi un interaktīvā dizaina aspektiem telpiskā vidē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu