Komisija vēl nevienojas par diviem kandidātiem vakantajiem amatiem NEPLP

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
NEPLP logotips.
NEPLP logotips. Foto: LETA

Vēloties uzklausīt arī Saeimas spīkeres Ināras Mūrnieces (VL-TB/LNNK) viedokli, parlamenta Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija vēl nevienojas par diviem kandidātiem vakantajiem amatiem Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP).

Komisijas locekļi par amatiem NEPLP atbilstošākajiem kandidātiem šodien sprieda aiz slēgtām durvīm Saeimas sēdes pārtraukumā. Sēdē nepiedalījās Mūrniece, kura uzturas komandējumā ārvalstīs.

Komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš (KPV LV) žurnālistiem pēc sēdes pastāstīja, ka lēmums par diviem kandidātiem vēl nav pieņemts, taču viņš esot patīkami pārsteigts par vienotu redzējumu gan koalīcijas, gan opozīcijas partiju vidū.

"Noticis acīmredzami neticamais - pozīcija un opozīcija absolūti kandidātu izvēles procesā ir uz viena viļņa un domā ļoti līdzīgi par konkrētiem kandidātiem. Šodien mums bija ļoti laba saruna ar komisijas deputātiem, bet nepiedalījās Mūrniece. Koleģialitātes pēc gribētu dzirdēt arī Mūrnieces un Nacionālās apvienības viedokli," sacīja Kaimiņš.

Komisija uz sēdi varētu sanākt nākamnedēļ, lai balsotu par divu kandidātu virzīšanu balsojumam uz Saeimu. Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās neoficiālās informācijas, patlaban vislielākais deputātu atbalsts varētu būt kādreizējam Kultūras ministrijas Mediju politikas nodaļas vadītājam, Latvijas Kultūras akadēmijas vieslektoram Robertam Putnim, bijušajai LNT un pašreizējai TV3 žurnālistei Ievai Kalderauskai, kā arī filozofam, bijušajam interneta žurnāla "Satori.lv" galvenajam redaktoram Ilmāram Šlāpinam.

Iepriekš komisija arī atklātās sēdēs uzklausīja NEPLP kandidātus uz divām vakancēm padomē.

Uz vakantajiem amatiem pretendē 13 kandidāti. Viņu vidū ir NEPLP locekle, ārštata žurnāliste, recenzente, mediju analītiķe Aija Dulevska, TV3 ziņu žurnālists, SIA "E Komunikācijas" valdes loceklis Jānis Eglītis un Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskola "RISEBA" lektors Sabiedrisko attiecību un reklāmas menedžmenta programmā, Latvijas Pašvaldību mācību centra pasniedzējs Ilmārs Jargans.

Tāpat uz NEPLP kandidē SIA "Mediju grupa Super FM" radio raidījumu vadītāja, redaktore Jekaterīna Jerofejeva-Āboliņa, LNT žurnāliste Ieva Kalderauska, Latvijas Radio 2 mūzikas programmu vadītāja Daiga Mazvērsīte un  rakstniece, Rīgas domes deputāte Eva Mārtuža.

Datorfirmas SIA "NT Piedzīvojumi" valdes loceklis Andis Plakans, kādreizējais Kultūras ministrijas Mediju politikas nodaļas vadītājs, Latvijas Kultūras akadēmijas vieslektors Roberts Putnis, bijušais Saeimas deputāts Kārlis Seržants, filozofs, bijušais interneta žurnāla "Satori.lv" galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins, konsultants, pētnieks Latvijas Universitātē Oļģerts Tipāns un TV3 ziņu žurnālists Jānis Zariņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu