Japāna interesējas par iespējām finansēt "Rail Baltica" elektrotīklu sinhronizācijas projektus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens / LETA

Japānas Starptautiskās sadarbības banka interesējas par iespējām finansēt Eiropas standarta sliežu platuma dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" projektu, kā arī Baltijas valstu elektrotīklu sinhronizāciju ar pārējo Rietumeiropu.

Par to ziņu aģentūru BNS ceturtdien pa tālruni no Davosas informējis Lietuvas prezidenta Gitana Nausēdas padomnieks Simons Krēpšta.

Nausēda, kas piedalās Davosā notiekošajā Pasaules ekonomikas forumā, šādas iespējas apspriedis ar šīs Japānas valstij piederošās bankas vadītāju Tadaši Maedu.

"Viņi vērīgi seko projektam "Rail Baltica" un sinhronizācijas projektam un ir gatavi tos finansēt ar labiem noteikumiem. Banka gaida, kad būs skaidrība par Eiropas Savienības (ES) finansējumu un par to, cik Baltijas valstīm būs jāiegulda pašām. Tad viņi būtu gatavi konkurēt par iespēju finansēt pārējo šo projektu daļu," pastāstījis Krēpšta.

Pēc viņa teiktā, Japānas Starptautiskās sadarbības banku interesē arī iespējas finansēt Lietuvas jaunuzņēmumus, īpaši finanšu, dzīvības zinātņu un biomedicīnas jomā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu