JKP grib iedalīt daļu Valsts drošības dienesta ēkai paredzēto līdzekļu par labu VUGD (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
 Jānis Bordāns
Jānis Bordāns Foto: Ieva Leiniša/LETA

Teju 50 miljonu eiro tēriņi Valsts drošības dienesta (VDD) vajadzībām brīdī, kad citā resora struktūrā ir smagas problēmas, nav pieļaujami un pieejamos līdzekļus nepieciešams pārdalīt, pausts Jaunās konservatīvās partijas (JKP) paziņojumā medijiem.

Partijas pārstāvji ir satraukušies par situāciju Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD). Paziņojumā norādīts, ka Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns (JKP) nolēmis aicināt iekšlietu ministru Sandi Ģirģenu (KPV LV) un VUGD vadītāju Oskaru Āboliņu uz komisijas sēdi, lai skaidrotu situāciju dienestā un meklētu risinājumus tā stiprināšanai.

Rancāns paudis satraukumu par sešu cilvēku bojāeju vairākās ugunsnelaimēs Latvijā aizvadītajā diennaktī. "Statistika ir nepielūdzama - ugunsnelaimēs bojāgājušo skaits turpina saglabāties augstā līmenī," viņš norādījis. 

Viņš arī atsaucies uz Ģirģena dalību mītiņā pie Ministru kabineta, lai pievērstu sabiedrības un koalīcijas politiķu uzmanību sliktajam VUGD transporta tehniskajam stāvoklim. 

Partijas paziņojumā izcelts, ka iekšlietu resorā rasti līdzekļi teju 50 miljoni eiro apmērā, lai finansētu jaunās VDD ēkas būvniecību bijušā velotreka "Marss" vietā. "Šādi tēriņi VDD vajadzībām brīdī, kad citā resora struktūrā ir smagas problēmas, nav pieļaujami un pieejamos līdzekļus nepieciešams pārdalīt," uzskata partijā.

Kā vēstīts, pērn septembra sākumā pie Ministru kabineta bija piestājuši "ZIL" markas transportlīdzekļi, ko VUGD līdzekļu trūkuma dēļ joprojām izmanto izsaukumos cilvēku dzīvību glābšanā. Mašīnas pie valdības ēkas piestājas, lai pievērstu Ministru prezidenta un sabiedrības uzmanību finansējuma trūkumam iekšlietu nozarē.  

Šajā pasākumā piedalījās arī Ģirģens, kurš uzsvēra, ka "ZIL" markas transportlīdzekļi ir simbolisks atgādinājums visiem par to, ka cilvēku drošībai ir jābūt starp valsts augstākajām prioritātēm ne tikai vārdos, bet arī finansiālā atbalstā.

Tāpat ziņots, ka aizvadītajā diennaktī ugunsnelaimēs Ludzā, Rīgā, Rēzeknes un Vecpiebalgas novados gāja bojā kopumā seši cilvēki.

Kopumā šajā gadā ugunsgrēkos Latvijā gājuši bojā 11. Pērn ugunsgrēkos dzīvību zaudēja kopumā 76 cilvēki, bet vēl pirms gada - 81.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu