Bobsleja un skeletona elite šonedēļ sacentīsies Kēnigszē trasē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Martins Dukurs
Martins Dukurs Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Bobsleja un skeletona elite, tostarp arī Latvijas sportisti, šajā nedēļas nogalē sacentīsies Kēnigszē trasē Vācijā, aizvadot Pasaules kausa izcīņas posmu.

Piektdien paredzēts starts skeletonistiem, sestdien notiks bobsleja divnieku mači, bet svētdien bobslejisti mērosies spēkiem četrinieku sacensībās.

Skeletona sacensības vīriešiem piektdien sāksies plkst. 16.30 pēc Latvijas laika.

Martins Dukurs trasē dosies ar kārtas 5. numuru, bet viņa brālis Tomass Dukurs startēs kā divpadsmitais.

Kopumā vīriešu skeletona sacensībām pietikti 30 sportisti.

Pasaules kausa izcīņas sezonas kopvērtējumā Martins Dukurs ir līderis ar 1047 punktiem. Viņam tuvākie sekotāji ir olimpisko spēļu čempioni.

Otro vietu ar 1018 punktiem ieņem Krievijas skeletonists Aleksandrs Tretjakovs, bet trešais ar 979 punktiem ir Sunbins Juns no Dienvidkorejas.

Savukārt vecākais brālis Tomass Dukurs ar 776 punktiem ierindojas 8. pozīcijā.

Sestdien plkst. 16.00 tiks dots starts bobsleja divnieku sacensībās. 

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ir olimpiskais čempions Vācijas pilots Frančesko Frīdrihs, kurš uzvarējis trijos no četriem posmiem. Viņa kontā ir 885 punkti.

Otrais ar 688 punktiem ir perspektīvais šveicietis Mihaels Fogts. 22 gadus vecais pilots bobslejā klasificējas kā juniors.

Trešo vietu šobrīd ieņem Kanādas pilots Džastins Kripss, kurš 2018. gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs uzrādīja vienādu rezultātu ar Frīdrihu un arī izcīnīja zelta medaļu. Kripss šosezon nopelnījis 672 punktus.

Oskars Ķibermanis ierindojas ceturtajā pozīcijā. Latvijas pilots iepriekšējā posmā ieguva tikai 23. vietu, jo traumas dēļ starta ieskrējienā viņš nestūma kamanas. Viņš jau sākuma stadijā palika kamanās sēdus.

Latvijas šobrīd nomināli otrais pilots Ralfs Bērziņš sezonas kopvērtējumā divnieku ekipāžu konkurencē ieņem 11. vietu.

Svētdien posms noslēgsies ar bobsleja četrinieku sacensībām. Starts paredzēts plkst. 14.30 pēc Latvijas laika.

Arī četrinieku ieskaitē līderis ir Frīdrihs, kurš sakrājis 1277 punktus. Viņam seko cits Vācijas pilots - Johaness Lohners, kurš izcīnījis 1239 punktus.

Kripss ir trešais, Ķibermanis ieņem ceturto vietu, bet 17. pozīcijā ierindojas Bērziņš, kurš gan pirmos divus posmus izlaida.

Nākamnedēļ bobsleja un skeletona elite sacentīsies Sanktmoricas trasē Šveice, bet no 14. līdz 16. februārim Pasaules kausa posms notiks Siguldā.

Februāra vidū Siguldā gaidāmajā Pasaules kausa posmā tiks sadalītas arī Eiropas čempionāta medaļas skeletonā un bobslejā divniekiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu