Spānijā vētra "Glorija" laupījusi vismaz 13 dzīvības

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Postošajā vētrā, kas šonedēļ plosījās Spānijā, gājuši bojā 13 cilvēki, bet vēl četri tiek uzskatīti par pazudušiem, vēsta raidorganizācija BBC.

Vētras izraisīto plūdu rezultātā uz ceļiem izveidojās spēcīgas ūdens straumes, kuras sev līdzi aizrāva dažādus priekšmetus, auto un cilvēkus.

Ceturtdien premjerministrs Pedro Sančess pārlidoja vissmagāk skartajām teritorijām valsts austrumos, kā arī pabija Maljorkā, kuru papostījuši augstie viļņi.

Spānijas valdība piektdien ārkārtas tikšanās laikā spriedīs par vētras seku novēršanas pasākumiem. Sančess solīja, ka "netiks taupīti nekādi resursi".

Sančess sacīja, ka pie postošās vētras daļēji vainojamas klimata pārmaiņas.

"Meteoroloģiskos fenomenus, ko tagad vērojam, nav visā pilnībā izraisījušas klimata pārmaiņas, taču tā ir taisnība, ka klimata pārmaiņas tos pastiprina," viņš uzsvēra.

Vētra "Glorija" pagājušajā nedēļas nogalē sasniedza Baleāru salas, nesot ļoti spēcīgas lietusgāzes un straujas vēja brāzmas. Augsto viļņu dēļ daļai iedzīvotāju nācās pamest savas mājas jūras tuvumā. Upes izgāja no krastiem.

Pēc tam vētra plosīja Kataloniju, Valensiju, Mursiju un Andalūziju ar lietu un sniegu. Tā papostīja vairākus tūristu kūrortus, kuri gatavojās jaunajai sezonai.

Bojā gājuši vismaz 13 cilvēki. Taču skaitlis vēl varētu pieaugt, jo vētras laikā tika ziņots par četriem pazudušajiem.

"Glorija" ceturtdien pārvirzījās pāri Spānijai un papostīja Austrumpirenejus - Francijas dienvidu departamentu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu