Tramps: “Mums jāsargā visi tie cilvēki, kas izgudroja spuldzīti, riteni un citas tāda veida lietas” (50)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Īlons Masks
Īlons Masks Foto: AP/Scanpix

Donalds Tramps paziņojis, ka kompānija “Tesla” ASV būvēs “ļoti lielu rūpnīcu”, un atzīmējis, ka kompānijas dibinātājs Īlons Masks “ir labs raķetēs”.

Reaģējot uz ziņām par to, ka “Tesla” pašlaik ir vairāk vērta nekā “Ford” un “General Motors (GM)” kopā, Tramps intervijā ar “CNBC” Pasaules ekonomikas forumā Šveicē paziņojis, ka Maskam ir jāpalīdz ASV, darbojoties valstī.

“Viņš ASV būvēs ļoti lielu rūpnīcu. Viņam tas ir jādara, jo mēs palīdzējām viņam, tāpēc tagad viņam jāpalīdz mums,” teica Tramps.

Masks nesen dzīroja uz skatuves Šanhajā pēc rūpnīcas atklāšanas Ķīnā un pirmo Ķīnā ražoto “Model 3” automašīnu nodošanas pircējiem. Pēc dejām Masks paziņoja, ka drīz Ķīnā varētu atvērt dizaina un inženierijas centru.

Tesla galvenā rūpnīca atrodas Kalifornijā, bet papildu rūpnīca – netālu no Nevadas. Pavisam nesen kompānija paziņoja, ka līdz 2021. gadam Vācijā tiks uzbūvēta jauna rūpnīca, kurā, visticamāk, ražos automašīnas – 500 tūkstošus katru gadu.

Tramps uzslavēja Maska darbošanos elektromobiļu jomā, kā arī uzteica viņa uzņēmumu “SpaceX”, sakot, ka viņš iepriekš nav zinājis, ka pastāv tādas vairākas reizes lietojamas raķetes kā “Falcon 9”. Prezidents arī minēja, ka Masks ir ģēnijs, un pielīdzināja viņu amerikāņu izgudrotājam Tomasam Edisonam.

“Es ar viņu (Masku) pavisam nesen runāju. Viņš būvē arī raķetes. Viņam patīk raķetes. Un, starp citu, viņš ir labs raķešu būvē. Es nekad nebiju redzējis, ka dzinēji nolaižas lejā bez spārniem, bez nekā. Un tie nosēžas. Es saku, ka neko tādu iepriekš nebiju redzējis. Un es uztraucos par viņu, jo viņš ir viens no lielajiem ģēnijiem, un mūsu ģēniji ir jāsargā. Ziniet, mums jāsargā Tomass Edisons, mums jāsargā visi tie cilvēki, kas izgudrojuši spuldzīti, riteni un visas tāda veida lietas. Viņš (Masks) ir viens no mūsu gudrākajiem cilvēkiem – mēs gribam lolot tādus cilvēkus. Tas ir ļoti svarīgi. Tomēr viņš savu darbu ir veicis labi. Šokējoši labi,” daiļrunīgs bija Tramps.

Strādājot kopā ar NASA, “SpaceX” šomēnes pabeidza kosmosa kuģa “Crew Dragon” un raķetes “Falcon 9” pacelšanās demonstrējumus. Tas bija pēdējais process, pirms “SpaceX” sāks Starptautiskajā kosmosa stacijā nogādāt astronautus.

Komentāri (50)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu