Intars Rešetins ar jauno seriālu sola celt Latvijas seriālu zemo latiņu (9)

Tikai TVNET
Elza Jēkabsone
, Izklaides ziņu žurnāliste
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: TVNET/Gints Bāliņš

​Seriālu, kino un teātra aktieris Intars Rešetins tagad jau godājams par režisoru. Ar to viņš nodarbojas ne tikai Dailes teātrī, jo pieņēmis izaicinājumu būt STV Pirmā! seriāla “Terapeite bez grāda” režisors.

Sarunā ar TVNET viņš nedaudz pastāstīja par gaidāmo projektu, kuram TV ekrānos jāparādās februārī.

Kā tu nonāci pie šā projekta, kas ir tava debija TV kā režisoram?

Ar producentu apvienību “Onair Studios” mums ir tālejoši mērķi, kas iekļauj arī oriģinālu seriālu, par ko ziņosim uz vasaras pusi. Pašlaik esmu viņiem ļoti pateicīgs par šo iespēju, ka varu iemēģināt savus spēkus seriālu un kino pasaulē jau kā režisors ar seriālu “Terapeite bez grāda”.

Tā ir adaptācija no Lizas Kudrovas “Web Therapy” - kāds jau pirms tam ir izlauzis šo ceļu, bet gribu uzsvērt, ka mēs necepsim plācenīti pakaļ plācenītim.

Mans uzstādījums ir ambiciozs. Es vēlos celt Latvijas seriālu vides latiņu kopumā, jo tā noteikti varētu būt nedaudz augstāka nekā pašlaik. Mēs komandā nemīlam vārdu “seriāls” - tā vietā mēs lietojam terminu “daudzsēriju mākslas filma”. Mēs rūpīgi strādājam pie kadra kvalitātes, aktieriskām lietām, satura. Tas ir mans pamatuzstādījums, jo mērķis nav nākt iekšā šajā kino lauciņā un radīt tādu pašu produktu, kāds pie mums jau ir pieejams.

Vai esi skatījies Lizas Kudrovas “Web Therapy”?

Jā, protams, lai saprastu, kādi triki tam apakšā, kāda tēma. Mēs seriāla notikumus esam pielāgojuši latviskajai videi, mentalitātei un humora izjūtai, lai viss būtu plūstošāk. Mēs saglabājām karkasu un notikumus, bet šo to pamainījām, lai būtu vieglāk saprotami, vieglāk identificēties. Mēs ejam savu ceļu. Kā režisors gan esmu aizņēmies ideju piesaistīt lielisko aktieru kopumu, jo aicināju tikai pašmāju labākos. Mums bija nopietns kastings.

Vai pirms filmēšanas sākuma konsultējies arī ar kādu psihoterapeitu vai psihologu, lai izpētītu, kā viņi strādā?

Pāris reizes esmu strādājis ar viņiem teātrī, bet šajā gadījumā vairāk paļaujos uz sevi un savu pieredzi, izjūtu, neaicinot kādu no malas. Šis tomēr ir komēdijžanrs un parafrāze par psihoterapeitu – dāma no finanšu jomas izdomā, ka līdzīgi kā māsa var mēģināt atrisināt cilvēku problēmas, bet tikai trīs minūšu laikā, nevis vairāku stundu.

Vai tu kā režisors vari man pastāstīt, kā tavā pieredzē visvairāk teātra režija atšķiras no šāda, vienlaicīgi īsākā un garākā seriāla formāta?

Tie ir divi faktiski nesalīdzināmi žanri, kaut gan skaitās māsas. Teātrī var ilgi slīpēt, bet filmēšanas laukumā viss ir šeit un tagad, ir krietni straujāki tempi.

Kurā brīdī tu saprati, ka no aktiera vēlies kļūt par režisoru?

Tās ir blakusprofesijas, un ātrāk es šo pāreju neizdarīju, jo man likās, ka mana dzīves bagāža nav gana pilna. Tagad, izejot cauri visām pusmūža krīzēm, ir tā sajūta, ka ar saviem iestudējumiem varu likt cilvēkiem kaut ko sajust, aizdomāties, ievibrēt tās tēmas, kuras mani pašu personīgi interesē.

Foto: Režisors Intars Rešetins medijiem prezentē seriālu "Terapeite bez grāda"

Situāciju komēdijā „Terapeite bez grāda” galvenajā lomā ir aktrise Ilze Ķuzule-Skrastiņa. Lauris Subatnieks atveidos viņas vīru, savukārt Akvelīna Līvmane – māti, bet pacienta un vēlāk arī asistenta lomā iejuties Jurģis Spulenieks. Seriālā filmēsies arī Dita Lūriņa, Rēzija Kalniņa, Agnese Zeltiņa, Mārtiņš Meiers, kā arī citi aktieri un sabiedrībā zināmas personības. „Terapeite bez grāda“ stāsta galvenā varone Sabīne Roziņa (Ilze Ķuzule-Skrastiņa), zaudējusi darbu finanšu jomā, nolemj sākt jaunu un, viņasprāt, inovatīvu nodarbošanos – trīs minūšu terapijas seansus interneta tiešsaistē. Viņas vīram Andrim par pārsteigumu, Sabīnes ideja gūst atsaucību un viņa konsultē visdažādākos pacientus – uzņēmējus, apdrošinātājus, aktrises un pat pornozvaigznes. Protams, uz viņu rēķina speciāliste risina arī pati savas problēmas ar vīru un māti.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu