Ķīnas pilsonei liegts iebraukt Lietuvā par Honkongas protestētājiem veltīta krusta apgānīšanu Krustu kalnā (10)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš no video

Lietuvas Migrācijas departaments noteicis aizliegumu iebraukt valstī Ķīnas pilsonei, kas pērn Krustu kalnā pie Šauļiem apgānīja Honkongas protestētājiem veltītus krustus.

"Saņēmām Ārlietu ministrijas pieteikumu un aizliedzām norādītajai Ķīnas pilsonei iebraukt mūsu valstī," ziņu aģentūrai BNS pastāstījusi Migrācijas departamenta vadītāja Evelīna Gudzinskaite.

Jau ziņots, ka decembrī sociālajos tīklos parādījās īss videoieraksts, kurā redzams, kā ķīniešu tūriste Krustu kalnā izceļ no zemes un nicīgi aizsviež prom krustu ar uzrakstu "Atbalsts Honkongai", ķīniešu valodā paziņodama: "Metam to prom. Šodien esam izdarījuši labu darbu. Mūsu dzimtene ir diža."

Uz cita krusta, kas veltīts kādai lietuviešu dzimtai, bija atstāts uzraksts ķīniešu valodā: "Ceru, ka visi protestētāji tarakāni mirs un Honkongā drīz iestāsies miers." Uzrakstus no ķīniešu valodas bija iztulkojuši angliski un tviterī ievietojuši Honkongas protestu atbalstītāji.

Lietuvas prokurori par notikušo sāka pirmstiesas izmeklēšanu saskaņā ar Lietuvas kriminālkodeksa pantu, kas paredz atbildību par vandalismu kapos vai citā publiskā piemiņas vietā vai šīs vietas apgānīšanu rasistisku, nacionālistisku vai reliģisku iemeslu dēļ, par ko draud sodīšana ar sabiedriskajiem darbiem, naudassods vai brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem.

Krustu kalns ir pasaulē pazīstama Lietuvas katoļu svētvieta, kuru ik gadus apmeklē tūkstošiem svētceļnieku un tūristu.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu