Aizvadītajā diennaktī Rīgā apzagti pieci mājokļi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Ieva Čīka/LETA

Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrētas piecas zādzības no mājokļa un visas notikušas Rīgā. Tāpar Rīgā sestdien nozagta automašīna un Latvijā notikušas arī divas velosipēda zādzības - viena Rīgā un otra Vidzemē.

Jau ziņots, ka Latvijā šonedēļ līdz sestdienai policija reģistrējusi 43 zādzības no mājokļiem, liecina apkopotā Valsts policijas informācija.

Valsts policija jau iepriekš norādījusi, ka zādzību skaits no mājokļiem palielinās rudens un ziemas mēnešos - novembrī, decembrī un janvārī. Tas saistīts ne vien ar tumšo laku, bet arī ar gada svētkiem, kad iedzīvotāji mājokli atstāj nepieskatītu vai vienkārši kļūst neuzmanīgāki. Lai pasargātu savu īpašumu, policija aicina ievērot drošības pasākumus.  

Liels skaits zādzību no mājokļiem notiek tāpēc, ka saimnieki nav aizslēguši durvis vai aizvēruši logus. Policijas prakses liecina, ka saimnieki pieļauj šādu kļūdu ne vien dodoties prom, bet arī atrodoties mājās. Dažkārt zagļi mēdz pārbaudīt, kuru dzīvokļu durvis nav aizslēgtas un šos mājokļus apmeklēt, kamēr saimnieki guļ vai pavada laiku viesistabā. Šī iemesla dēļ arī nevajadzētu vērtīgās mantas glabāt priekšnamā.

Tāpat jāatceras aizvērt logus. Zagļi var viegli atspiest arī vēdināšanas režīmā atstātus logus un pa tiem iekļūt.

Policija norāda, ka apsardzes uzņēmumu pakalpojumu izmantošana var ievērojami atvieglot mājokļa pieskatīšanu saimniekiem esot prombūtnē.

Privātmājās, kurās ierīkota signalizācija, dodoties gulēt to vajadzētu aktivizēt tajos stāvos, kur neviens neatrodas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu