IZM parlamentārais sekretārs atteicies no deputāta algas (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunais Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) parlamentārais sekretārs Reinis Znotiņš (JKP) nolēmis atteikties no Saeimas deputāta algas, tā vietā saņemot apmērā lielāku darba samaksu ministrijā.

Saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likumu, parlamentārajam sekretāram, kurš amatam izraudzīts no Saeimas deputātu vidus, ir atļauts saņemt tikai vienam amatam paredzēto atalgojumu pēc savas izvēles.

Kā liecina Znotiņa iesniegums Saeimas Prezidijam, viņš ir izlēmis par labu parlamentārā sekretāra algai, tādējādi atsakoties no deputāta algas.

Parlamentārā sekretāra algas apmērs, salīdzinot ar deputāta algu, ir lielāks. Saeimas deputātu pamatalga pirms nodokļu nomaksas ir 2963 eiro, savukārt parlamentārais sekretārs mēnesī pirms nodokļu nomaksas pelna 3361 eiro.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā amata pienākumus ministrijā sācis pildīts jaunais IZM parlamentārais sekretārs Znotiņš, kurš ir arī Jaunās konservatīvās partijas (JKP) Saeimas frakcijas deputāts.

Līdzšinējā IZM parlamentārā sekretāre Anita Muižniece (JKP) pērnā gada 30.decembrī beigusi darbu amatā. Sarunā ar aģentūru LETA Muižniece atteicās plašāk komentēt amata atstāšanas iemeslus, vien norādot, ka lēmumu ietekmējuši "ģimenes apstākļi". Muižniece ir Saeimas deputāte.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu