Gluži kā ārzemēs: grandiozi lauku īpašumi tepat Latvijā (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: city24.lv

Kur gan citur sajust īsto Latvijas garšu, ja ne nostāk no Rīgas, kur visapkārt ir zaļums, plašums, klusums, svaigs gaiss un neticami dabasskati jebkurā gadalaikā? Lūk, daži unikāli īpašumi Latvijā, kas līdzināsies filmās attēlotajai idillei. 

Čiepas

 "Čiepas" ir unikāls īpašums Baltijas jūras krastā, Valgalciemā, 70 km attālumā no Jūrmalas. Nekustamais īpašums sastāv no 15000 m2 plaša zemes gabala ar privātmāju un mežu, tam ir privāta piekļuve pie jūras krasta. Īpašumam ir izveidota bioloģiskā attīrīšanas sistēma un dzīvojamai ēkai ir uzstādītas saules baterijas, kas pilnībā apsilda māju.

Foto: city24.lv

Uz labiekārtotā zemes gabala atrodas 370 m2 plaša trīs stāvu dzīvojamā māja, tenisa korti, dīķis ar strūklaku, pirts māja un tīrs priežu mežs.

Foto: city24.lv

Jaunūdri

Kalni, mežs un ūdens, svaigs gaiss un klusums, skaisti skati un brīvība 51,68 ha plašumā - tas viss raksturo "Jaunūdrus" Engures pagastā. Īpašums var lepoties ar dzīvojamo māju, kas ir renovēta un nostiprināta, saglabājot vēsturisko pieskaņu, kā arī ar atjaunotu pagrabu, pirts ēku, klēti un stalli.

Foto: city24.lv

51.68 ha zemes ir izmantojami privātai apbūvei vai lauksaimniecībai. Stallī vēl joprojām iespējams izmitināt zirgus, jo ir saglabājušies guļvietu nodalījumi. Savukārt klētī ir plaša halle dažādu svinību rīkošanai.

Foto: city24.lv

Naktsvijoles

Salacgrīvas novada Liepupē, jūras krastā atrodas īpašums ar romantisku nosaukumu "Naktsvijoles". Kur vien veras acu skatiens - visur zaļums, mežs, svaigs gaiss un dabīga koka smarža iekštelpās, jūras tuvums ar elpu aizraujošiem skatiem visos gadalaikos - tā īsumā var raksturot sajūtas, kas pārņem kaut uz mirkli viesojoties skaistajā piejūras īpašumā.  

Īpašums sastāv no plaša zemes gabala ar mežu 10.6 ha platībā, mājīgas un pilnībā aprīkotas dzīvojamās mājas ar kopējo platību 346.8 m2, kā arī 39.5 m2 plaša viesu nama. Vēl īpašumā ietilpst arī stiklota lapene, tējas namiņs un praktiskas saimniecības ēkas, kopējai ēku platībai sasniedzot 494.6 m2. 

Foto: city24.lv

Īpašums atrodas labiekārtotā un apzaļumotā teritorijā, kurā izveidota šarmanta atpūtas zona ar dīķi un skaistu pagalmu, ko rotā apstādījumi un ziedi, radot sajūtu, ka katra nianse (soliņš, dekoratīvs akmens vai putnu būris) pagalmā ir kā radīta un sarūpēta tieši šim īpašumam.  

Foto: city24.lv

Priedesmuiža

"Priedesmuiža" ir  neparasts īpašums vietā starp Daugavu un Ņegas ieteku, kas sastāv no zemes gabala (2,33 ha) un dzīvojamās mājas (354 m2).

Foto: city24.lv

Dzīvojamā mājā ir pietiekami plaša arī lielākas ģimenes vajadzībām - ar piecām istabām, virtuvi, vannasistabu, garāžu un lielu terasi. Katrā stāvā ir krāsniņa, kas dod omulīgu siltumu un ļauj justies komfortabli. Neskatoties uz elpu aizraujošajiem dabasskatiem, kas paveras no īpašuma teritorijas, tas atrodas vien stundas (55 km) brauciena attālumā no Rīgas.

Foto: city24.lv

Bambaļi

Šis nebūs stāsts par  ātri, lēti un moderni skandināvu stilā. Lauku īpašums "Bambaļi" Ventspils novada Jūrkalnes pagastā ir māja ar dvēseli, kur katra detaļa ir teju unikāla un pārdomāta. Te visam cauri vijas doma par īstu, mierpilnu lauku vidi, vērtību nezaudējošām lietām un dabas tuvumu.

Gaumīgie "Bambaļi" atrodas netālu no jūras un  īpašumā ietilpst 5 ha zemes un divas ēkas - galvenā ēka un viesu māja ar kopējo platību 575 m2.  

Foto: city24.lv

Galvenajā mājā ir viesistaba ar kamīnu, mājīgas guļamistabas ar brīnišķīgu skatu uz dārzu un mežu, virtuves zona un ēdamistaba. Viesu namā ir guļamistabas, vannas istaba, virtuve un sauna. Īpašumā ir arī skaisti iekārtots dārzs ar privātu dīķi, siltumnīcu, āra kamīnu un koka kublu ar malkas krāsni.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu