Abass vairākkārt atteicies apspriest ar Trampu viņa Tuvo Austrumu miera plānu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Palestīniešu pašpārvaldes prezidents Mahmuds Abass noraidījis ASV prezidenta vairākkārtējos mēģinājumus apspriest Tuvo Austrumu miera plānu, kura publiskošana sagaidāma tuvākajā laikā, pirmdien apstiprinājušas trīs palestīniešu amatpersonas.

Trampa administrācija pēdējo mēnešu laikā vairākas reizes, tostarp ar trešo pušu starpniecību, mēģinājusi iesaistīt sarunās palestīniešu pašpārvaldi, taču Abass visus priekšlikumus noraidījis, pastāstījušas anonīmās amatpersonas.

"Ar amerikāņiem nebūs nekādu diskusiju, kamēr viņi neatzīs divu valstu risinājumu," izteikusies viena no šīm amatpersonām, piebilstot, ka Abass atsakās runāt ar Vašingtonu, ņemot vērā Trampa neobjektivitāti par labu Izraēlai.

Kā ziņots, Tramps ceturtdien paziņoja, ka viņa piedāvātais Tuvo Austrumu miera plāns, domājams, tiks publiskots vēl pirms otrdien paredzētās tikšanās ar Izraēlas līderiem.

Sarunā ar žurnālistiem, kas viņu pavadīja prezidenta lidmašīnā ceļā uz Floridu, Tramps izteicās, ka plāns, "iespējams" tiks publiskots "neilgi pirms" šonedēļ paredzētās tikšanās ar Izraēlas premjerministru Benjaminu Netanjahu un viņa galveno politisko sāncensi Beniju Gancu.

"Tas ir lielisks plāns. Tas ir plāns, kas patiesi darbosies," uzsvēra Baltā nama saimnieks.

Taču palestīnieši, kas nav uzaicināti uz tikšanos ar Trampu Baltajā namā, jau noraidījuši ASV plānu pirms tā publicēšanas.

Tomēr prezidents norādījis, ka plāns saturot daudz "stimulu", kas mudinās palestīniešus to atbalstīt.

"Apzinos, ka sākotnēji viņi, iespējams, reaģēs negatīvi, taču tas priekš tiem patiesībā ir ļoti pozitīvs," uzsvēra Tramps.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu