Ķīnā koronavīrusa uzliesmojumā miruši 106 cilvēki, tai skaitā viens Pekinā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Hospitālis Kīnā vīrusa izplatības reģionā.
Hospitālis Kīnā vīrusa izplatības reģionā. Foto: AP/Scanpix

 Ķīnā mirušo skaits nāvējošā koronavīrusa uzliesmojumā ir pieaudzis līdz 106 cilvēkiem, ieskaitot pirmo nāves gadījumu Pekinā, bet apstiprināto infekcijas gadījumu skaits ir pārsniedzis 4000, otrdien paziņoja varas iestādes.

Pirmdien bija ziņots, ka vīrusa izraisīto nāves gadījumu skaits sasniedzis 82, ieskaitot vienu Pekinā, bet saslimšanas gadījumu skaits pieaudzis līdz 2744.

Pirmais upuris Pekinā ir 50 gadus vecs vīrietis, kurš pirmdien nomira no elpošanas orgānu darbības apstāšanās nepilnas trīs nedēļas pēc Uhaņas apmeklējuma.

Veselības komisija Hubei provincē, kuras administratīvais centrs Uhaņas pilsēta ir uzliesmojuma epicentrs, otrdien paziņoja par vēl 24 mirušajiem un vēl 1291 infekcijas gadījumu.

Ārvalstis pirmdien steidzās evakuēt savus pilsoņus no Uhaņas pilsētas.  

Apstiprināti inficēšanās gadījumi ārpus Ķīnas ir reģistrēti vairāk nekā 10 valstīs, ieskaitot pirmos šādus gadījumus Kanādā un Šrilankā.

Mongolija slēdza savu robežu automašīnām no Ķīnas, Turcija un Vācija aicināja savus pilsoņus izvairīties no braucieniem uz Ķīnu, bet Malaizija aizliedza iebraukt cilvēkiem no Hubei provinces.

Ķīnas premjerministrs Li Kecjans apmeklēja Uhaņu, lai pārraudzītu vīrusa izplatības ierobežošanas darbus.

Cenšoties ierobežot vīrusa izplatību, Ķīna sestdien noteica stingrākus ierobežojumus ceļošanai. Ņemot vērā vīrusa uzliesmojumu, valdība otrdien atlika skolu un augstskolu darbības atsākšanu.

Uhaņas pilsētā, no kurienes aizsākās bīstamās slimības izplatība, kopš ceturtdienas noteikta karantīna un nolemts steidzami uzcelt vēl divas slimnīcas, katru ar aptuveni 1000 gultasvietām. 

Ķīnas valdība ir noslēgusi no ārpasaules arī citas pilsētas Hubei provincē.

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins sestdien atzina, ka sakarā ar jaunā koronavīrusa straujo izplatību valsts nonākusi smagā situācijā.

ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka viņa valsts piedāvājusi Ķīnai "jebkādu palīdzību, kas ir nepieciešama" cīņā pret šo vīrusu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu