Vācijā un Kanādā apstiprināts pirmais Ķīnas koronavīrusa gadījums (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Laboratorija. Ilustratīvs foto.
Laboratorija. Ilustratīvs foto. Foto: CHINA DAILY / REUTERS

Vācijas dienvidu federālās zemes Bavārijas veselības iestādes pirmdien apstiprinājušas valstī pirmo Ķīnas jaunā nāvējošā koronavīrusa gadījumu. Tikmēr arī Kanādā gūts apstiprinājums par pirmo gadījumu, kad notikusi inficēšanās ar nāvējošo vīrusu.

"Vīrietis Štarnbergas apgabalā ir inficēts ar jauno koronavīrusu," paziņoja Bavārijas Veselības ministrijas preses sekretāre, piebilstot, ka pacients atrodas novērošanā izolatorā un viņa stāvoklis ir stabils.

Inficētais ir 33 gadus vecs. Viņu inficējusi ķīniete, kas bija ieradusies uz mācības pasākumu kompānijā "Webasto" Bavārijas Štarnbergas apgabalā, kur abi strādājuši kopā mazās darba grupās.

Ķīniete ir Šanhajas iedzīvotāja, un "gripai līdzīgus" simptomus viņa pamanījusi, ceturtdien lidojot atpakaļ uz dzimteni, sacīja Bavārijas Veselības un pārtikas drošības dienesta vadītājs Andreass Capfs.

Pirms ierašanās Vācijā viņu apmeklējuši vecāki no Uhaņas - pilsētas, kur koronavīrusa uzliesmojums izraisījās.

Sasirgušajam vācietim nedēļas nogales laikā attīstījušies simptomi, pirmdien viņš atgriezies darbā, bet tad, ņemot vērā mediju vēstis par vīrusu, devies uz slimnīcu.

Bavārijas veselības dienesti šobrīd pārbauda 40 inficētā vācieša kolēģus un ģimenes locekļus, kas ar viņu kontaktējušies, apliecināja amatpersonas.

"Skaitlis vēl var pieaugt," sacīja pavalsts Veselības un pārtikas drošības dienesta infekcijas slimību darba grupas vadītājs Mārtins Rots.

Inficēšanās notikusi "laika sprīdī, kurā ķīnietei vēl nebija nekādu simptomu", sacīja Capfs.

Kanāda apstiprina pirmo Ķīnas koronavīrusa gadījumu

Pacients, kuram Kanādā konstatēts koronavīruss, ir kāds 50-60 gadus vecs vīrietis, kurš 22.janvārī ieradies Toronto no Ķīnas pilsētas Uhaņas, kur izraisījies jaunā vīrusa uzliesmojums.

Pacients tiek ārstēts slimnīcā Toronto, kur viņš atrodas izolatorā.

Ar vīrusu, domājams, inficējusies arī pacienta dzīvesbiedre, kas ceļojusi kopā ar viņu. Sievietes gadījums tiek uzskatīts par "iespējamu", kamēr nav gūts galīgais apstiprinājums no nacionālās laboratorijas Vinipegā, apliecināja amatpersonas.

Kopumā Kanādā tiek novēroti 20 cilvēki.

Ķīnā vīrusa izraisīto nāves gadījumu skaits sasniedzis 106, otrdien pavēstīja varasiestādes.

Uhaņā kopš ceturtdienas noteikta karantīna un nolemts steidzami uzcelt vēl divas slimnīcas, katru ar aptuveni 1000 gultasvietām. 

Ķīnas valdība ir noslēgusi no ārpasaules arī citas pilsētas Hubei provincē.

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins sestdien atzina, ka sakarā ar jaunā koronavīrusa straujo izplatību valsts nonākusi smagā situācijā.

Galerija: Koronavīrusa epicentrs Uhaņa.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu