Vēl nav skaidrs, vai koronavīruss ir lipīgs pirms simptomu parādīšanās (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Pasaules Veselības organizācija (PVO) pirmdien paziņoja, ka šobrīd nav skaidrs, vai jaunais koronavīruss ir lipīgs inkubācijas periodā pirms simptomu parādīšanās.

PVO jaunākajā ziņojumā par vīrusu 2019nCoV norāda, ka saskaņā ar pašreizējām aplēsēm vīrusa inkubācijas periods ir no divām līdz desmit dienām.

"Pašreizējiem centieniem ir būtiski saprast laiku, kurā inficētie pacienti par nodot  vīrusu citiem," paziņoja PVO.

PVO tieši neapstiprina Ķīnas varasiestāžu apgalvojumus, ka ar jauno koronavīrusu inficētie cilvēki var izplatīt slimību pirms drudža vai elpošanas grūtību parādīšanās.

"Ir nepieciešama detalizēta epidemioloģiskā informācija no vairāk inficēto cilvēku, lai noteiktu 2019nCoV infekciozo periodu, it īpaši, vai pārnešana var notikt no personām bez simptomiem vai inkubācijas periodā," norāda PVO.

Ķīnā mirušo skaits nāvējošā koronavīrusa uzliesmojumā ir pieaudzis līdz 106 cilvēkiem, ieskaitot pirmo nāves gadījumu Pekinā, bet apstiprināto infekcijas gadījumu skaits ir pārsniedzis 4000, otrdien paziņoja varas iestādes.

Uhaņā kopš ceturtdienas noteikta karantīna un nolemts steidzami uzcelt vēl divas slimnīcas, katru ar aptuveni 1000 gultasvietām. 

Ķīnas valdība ir noslēgusi no ārpasaules arī citas pilsētas Hubei provincē.

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins sestdien atzina, ka sakarā ar jaunā koronavīrusa straujo izplatību valsts nonākusi smagā situācijā.

Galerija: Koronavīrusa epicentrs Uhaņa.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu