"Olainfarm": Uzņēmumu reģistrā iesniegti prettiesiski padomes un valdes grozījumi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Zāļu ražotājs AS "Olainfarm" aicina Uzņēmumu reģistru, Finanšu un kapitāla tirgus komisiju (FKTK) un Tieslietu ministriju ievērot tiesiskumu un nepieļaut situāciju, kad var nomainīt uzņēmuma padomi un valdi prettiesiskā un viena akcionāra pašpasludinātā ārkārtas akcionāru sapulcē, neievērojot likumā noteikto izsludināšanas kārtību, teikts "Olainfarm" izplatītajā paziņojumā.

"Olainfarm" norāda, ka ar šādu prettiesisku sapulci ir pārkāpts Zemgales rajona tiesas spriedums, kas uz laiku liedz "Olainfarm" lielākajam akcionāram SIA "Olmafarm" tiesības balsot "Olainfarm" akcionāru sapulcēs līdz strīda atrisināšanai.

"Olainfarm" norāda, ka no publiski pieejamās informācijas, ko izplatījis "Olmafarm" valdes priekšsēdētājs Pēteris Rubenis, izriet, ka tieši Tieslietu ministrijas sniegtais atzinums un FKTK skaidrojums par kvoruma noteikšanu "Olainfarm" akcionāru sapulcēs, ir kalpojis par pamatu akcionāru sapulces noturēšanai Komerclikumā neparedzētā veidā un kārtībā.

"Tieslietu ministrija un FKTK nav paziņojusi "Olainfarm" valdei par šādiem atzinumiem un skaidrojumiem, un atkārtoti veidojas situācija, kad Rubenis publiski izsakās valsts iestāžu vārdā," pausts "Olainfarm" paziņojumā.

Uzņēmumā skaidroja, ka piektdien, 24.janvārī, vienīgā likumīgā "Olainfarm" akcionāru ārkārtas sapulce tika sasaukta plkst.11, un tā nenotika kvoruma trūkuma dēļ. Tajā bija reģistrējušies akcionāri, kuri kopā pārstāvēja 2 978 701 akciju, kurām ir tiesības balsot, jeb 21,15% no balsstiesīgā kapitāla.

Atbilstoši uzņēmuma statūtiem akcionāru sapulce nevar notikt, ja tajā netiek pārstāvēts noteiktais akcionāru skaits, kuriem ir tiesības balsot par izsludinātajiem darba kārtības jautājumiem. Lai akcionāru sapulce būtu spēkā esoša, tai ir jānotiek atbilstoši uzņēmuma statūtiem. "Olainfarm" valdes pienākums ir veikt akcionāru reģistrāciju un klātesošo balsstiesīgo akcionāru uzskaiti, kas arī tika izdarīts. Par secinājumiem tika paziņots gan klātesošajiem akcionāriem, gan informācija publicēta "Nasdaq Riga" un izplatīta plašsaziņas līdzekļiem.

Rubenis iepriekš paziņoja, ka 24.janvārī tomēr esot notikusi "Olainfarm" akcionāru ārkārtas sapulcē, kurā ievēlēta padome jaunā sastāvā, bet tā savukārt veikusi izmaiņas "Olainfarm" valdes sastāvā. 

Rubenis informēja, ka 24.janvārī notikušajā akcionāru ārkārtas sapulcē nolemts, ka "Olainfarm" padomē strādās Pēteris Rubenis, Irina Maligina, Ingus Balandins, Andrejs Saveļjevs, kā arī Valentīna Andrejeva, kura ievēlēta par padomes priekšsēdētāju.  Tādējādi no darba uzņēmuma padomē esot atcelti padomes priekšsēdētājs Gundars Bērziņš, viņa vietnieks Jānis Buks un padomes locekļi Haralds Velmers un Kārlis Krastiņš. Saveļjevs strādāja arī iepriekšējā padomē. 

Tāpat Rubenis informēja, ka "Olainfarm" valdē amatu saglabājis Raimonds Terentjevs un Mārtiņš Pūriņš, bet pārējie līdzšinējie valdes locekļi no amata atbrīvoti. Vienlaikus no jauna valdē iecelta Jeļena Borcova un Mārtiņš Tambaks. Par valdes priekšsēdētāju esot iecelta Borcova, kuras darba pieredze ir saistīta ar farmācijas nozari. Viņa iepriekš 15 gadus strādājusi gan AS "Grindeks", gan divus gadus - kā valdes locekle AS "Tallinas farmaceitiskā rūpnīca". Borcova jau iepriekš darbojusies arī kā "Olainfarm" valdes locekle.

Līdz ar to no darba valdē esot atcelti valdes priekšsēdētājs Jerūns Veitess un valdes locekļi Milana Beļeviča, Signe Baldere-Sildedze, Elena Bušberga un Lauris Macijevskis. 

Lēmumi par izmaiņām "Olainfarm" pārvaldes institūcijās iesniegti Uzņēmumu reģistrā.

Uzņēmumu reģistrā aģentūra LETA noskaidroja, ka ir saņemti divi "Olainfarm" iesniegumi - vienu iesniegusi Beļeviča, bet otru - Tambaks. Uzņēmumu reģistrs šos iesniegumus izskatīs un lēmumu pieņems trešdien, 29.janvārī.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. "Olainfarm" lielākais akcionārs ir "Olmafarm" (42,56%), kas vienādās daļās pieder Valērija Maligina mantiniecēm - Irinai Maliginai, Annai Emīlijai Maliginai un Nikai Saveļjevai. "Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu