ASV armija savākusi Afganistānā avarējušās lidmašīnas apkalpes locekļu mirstīgās atliekas (3)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

ASV karavīri helikopteros otrdien savākuši Afganistānas austrumos avarējušās lidmašīnas "Bombardier E-11A" apkalpes locekļus, kas visi gājuši bojā.

Savienoto Valstu armijas lidmašīna, kas tika izmantota militāro sakaru nodrošināšanai, nogāzās pirmdien Gaznī provincē Afganistānas austrumos.

Talbi apgalvo, ka notriekuši lidmašīnu, bet ASV Aizsardzības ministrija to noliedz.

Gaznī provinces policijas priekšnieks Haleds Vardaks sacīja, ka ASV armijas helikopteri nolaidušies avārijas vietā vēlā pēcpusdienā un operācijas laikā ASV spēkiem atbalstu no zemes snieguši Afganistānas drošības spēki.

Foto: SIPA/Scanpix

"Pēc līķu savākšanas mūsu spēki atgriezās savās bāzēs. Mēs nezinām, kur ārzemnieki aizveduši līķus," sacīja Vardaks.

Gaznī provinces padomes vadītājs Nasirs Ahmads Fakiri paziņoja, ka amerikāņi savākuši vismaz divu cilvēku mirstīgās atliekas.

ASV amatpersonas vēl nav apstiprinājušas vai komentējušas šodien notikušo operāciju. Joprojām nav arī zināms, cik cilvēki atradās lidmašīnā, kad tā avarēja.

Vardaks sacīja, ka Afganistānas drošības spēki pēc avārijas pirmdien centušies piekļūt vrakam, bet tiem uzbrukuši talibi un atspieduši atpakaļ.

Gaznī policijas preses pārstāvis apstiprināja, ka talibi uzbrukuši, un sacīja, ka vismaz viens cilvēks ticis nogalināts kaujās starp talibu un Afganistānas drošības spēkiem.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu