Ziemā ietaupītos līdzekļus novirzīs grants ceļu sakārtošanai vasarā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

 VAS "Latvijas valsts ceļi" ziemas sezonā autoceļu uzturēšanai ietaupītos līdzekļus novirzīs grants autoceļu sakārtošanai vasarā, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja kompānijas valdes priekšsēdētājs Jānis Lange.

Viņš atzīmēja: ja arī turpmākajos mēnešos saglabāsies līdzīgi laika apstākļi kā līdz šim, finansējums, kas bija paredzēts autoceļu uzturēšanai ziemas sezonā,  tiks novirzīts grants segumu sakārtošanai un atputekļošanai vasaras sezonā.

"Tā vienmēr ir noticis. Mēs līdzekļus plānojam no 1.janvāra līdz 31.decembrim. Ja ziema ir barga, paņemam nost no vasaras darbiem, bet, ja uz ziemas darbiem ietaupām, tad attiecīgi vasaras darbiem šos līdzekļus pieliekam klāt," sacīja Lange.

Viņš arī norādīja, ka, piemēram, 2019.gada janvārī autoceļu ikdienas uzturēšanai tika izlietoti apmēram 9,8 miljoni eiro, bet šogad janvārī izlietotās naudas summa varētu veidot apmēram četrus miljonus eiro, taču šie līdzekļi ir iztērēti nevis ziemas darbiem, bet jau ir novirzīti autoceļu ar grants segumu sakārtošanai.

Pēc Langes teiktā, konkrētāk tas, cik daudz līdzekļu būs izdevies ietaupīt ziemas sezonā, varētu būt zināms marta beigās.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Latvijas valsts ceļi" trešdien informēs par šogad plānotajiem remontdarbiem uz valsts autoceļiem. Preses konference notiks plkst.11.30 Jelgavas šosejas 12. kilometrā pie pagrieziena uz Medemciemu, degvielas uzpildes stacijas "Euro gāze" stāvlaukumā.

Preses konferencē piedalīsies Lange, kā arī kompānijas atbildīgo pārvalžu direktori.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu