"Brexit" pārejas periodā pasta sūtījumu apmaiņa ar Lielbritāniju nemainīsies

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Lita Krone / LETA

"Brexit"pārejas periodā, proti, no 31.janvāra līdz 31.decembrim, pasta sūtījumu apmaiņas regulējums starp Latviju un Apvienoto Karalisti saglabāsies nemainīgs, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas pasts" pārstāve Gundega Vārpa.

Apvienotās Karalistes oficiālā izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) sāksies 31.janvārī ar pārejas periodu līdz gada beigām - 31.decembrim. Šajā laikā ES un Apvienotā Karaliste plāno vienoties par turpmāko attiecību modeli, taču pagaidām pasta sūtījumu apmaiņa ar Apvienoto Karalisti paliks nemainīga. 

Tas nozīmē, ka bez izmaiņām tarifos un procedūrās pēc 31.janvāra tiks pieņemti un piegādāti gan sūtījumi no Latvijas uz Apvienoto Karalisti, gan no Apvienotās Karalistes uz Latviju.

Tiklīdz būs zināmi turpmākie lēmumi attiecībās starp ES un Apvienoto Karalisti, arī attiecīgo valstu pasta uzņēmumiem būs iespēja precizēt turpmāko darbību, un "Latvijas pasts" nekavējoties par to informēs.

Jau vēstīts, Apvienotās Karalistes premjerministrs Boriss Džonsons 24.janvārī parakstīja vienošanos par Apvienotās Karalistes izstāšanos no ES. Vienošanos parakstījušas arī abas augstākās ES amatpersonas - Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena un Eiropadomes priekšsēdētājs Šarls Mišels. Tagad vienošanās ir nodota ratificēšanai Eiropas Parlamentam, kur attiecīgs balsojums paredzēts trešdien.

Ceturtdien, 30.janvārī, vienošanos vēl jāapstiprina ES dalībvalstu līderiem, paredzēts, ka tas notiks rakstiski. Pēc vienošanās galīgās ratifikācijas Apvienotā Karaliste 31.janvāra pusnaktī varēs pamest ES. Pēc tam sekos pārejas posms, kas ilgs līdz 31.decembrim. Šai periodā uz Apvienoto Karalisti joprojām attieksies ES tiesību normas un abām pusēm būs jāpanāk vienošanās par jaunu tirdzniecības līgumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu