Top saksofonista Kārļa Vanaga oriģinālmūzikas analogais ieraksts (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Radio bigbends gatavojas albuma ierakstam
Latvijas Radio bigbends gatavojas albuma ierakstam Foto: Gints Bāliņš/TVNET

29. un 30. janvārī Spīķeru koncertzālē Latvijas Radio bigbends kopā ar mūzikas izdevniecību “Jersika Records” īsteno sen lolotu sapni – veic analogu Kārļa Vanaga oriģinālmūzikas ierakstu, kas pēcāk tiks izdots vinila plates formātā. Piedāvājam ielūkoties šajā procesā, kad notiek gatavošanās atbildīgajam ierakstam. Foto un video. 

"Katrs skaņdarbs šajā programmā “Identitātes” ir kā mūzikā izteikts apstāklis, īpašība vai izpausme, kas kā kopums veido identitāti,” komentē Vanags. "Izmantojot analogo pieeju, ierakstam tiek piešķirts šai metodei raksturīgais siltais skanējums, kā arī tas atspoguļo patieso tā brīža interpretāciju, jo ieskaņojums tiek veikts vienā piegājienā bez rediģēšanas iespējām.”

Video: Top saksofonista Kārļa Vanaga oriģinālmūzikas analogais ieraksts.

"Jau iepriekš biju sadarbojies ar bigbenda mūziķiem un loloju ideju par bigbenda ierakstu. Kad uzzināju, ka Kārlis Vanags rada savu oriģinālmūziku, piedāvāju to iemūžināt. Esmu ļoti pagodināts, ka šī nozīmīgā programma tiks ierakstīta tieši “Jersika Records” paspārnē,” ierakstu komentē “Jersika Records” dibinātājs Mareks Ameriks.

Jāpiebilst, ka Mareks grupas Satellites LV sastāvā ar Vanagu sadarbojies dziesmas "Ego uguņo" ierakstā 2013. gadā.

Video: "Satellites LV" studijā ar Kārli Vanagu. 

Šis notikums raisījis interesi arī ārvalstīs, piesaistot džeza mūzikas žurnālistu uzmanību Krievijā, Lielbritānijā un Lietuvā. Viņu viesošanos Rīgā atbalsta Latvijas Institūts un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra.

Foto: Top saksofonista Kārļa Vanaga oriģinālmūzikas analogais ieraksts.


Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. 

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Gints Bāliņš un Viktors Devjatovs.

Foto: #SIF_MAF2019
Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu