Skolu mobinga situācijas risināšanai tiks veidota vienota VM, LM un IZM darba grupa (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Klase, skolēni. Ilustratīvs foto.
Klase, skolēni. Ilustratīvs foto. Foto: RANEEN SAWAFTA / REUTERS

Mobinga situācijas risināšanai skolās tiks veidota Veselības, Izglītības un zinātnes un Labklājības ministriju kopīga darba grupa, kuru vadīs Veselības ministrija (VM), informēja ministres padomniece Marta Krivade.

Darba grupas mērķis būs apkopot esošo praksi un pakalpojumus, izpētīt starptautisko pieredzi un sagatavot pierādījumos balstītus konkrētus risinājumus un vienotu palīdzību skolām un pašvaldībām, klāstīja veselības ministres Ilzes Viņķeles (AP) padomniece.

Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP), labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) un veselības ministre šodienas trīspusējā sēdē vienojās par vienotu nacionāla līmeņa rekomendāciju nepieciešamību.

Tikšanās laikā ministres iepazinās ar katras ministrijas jau esošajiem pakalpojumiem un aktivitātēm, kas saistītas ar palīdzības sniegšanu mobingā cietušajiem, kā arī preventīvām darbībām, kas saistītas ar skolēnu sociālemocionālo audzināšanu un skolas kā drošas un no emocionālas un fiziskas vardarbības brīvas vides veidošanu, klāstīja Krivade.

Par vienu no redzamākajām problēmām tika atzīta pakalpojumu un aktivitāšu sadrumstalotība, kā arī nepietiekama sabiedrības izpratne par mobingu un informācijas trūkums par palīdzības iespējām, norādīja ministres padomniece. Pēc viņas klāstītā, ministrijas veidos darba grupu, kuras vadību uzņemas Veselības ministrija.

Tikšanās laikā tika nolemts, ka Veselības, Izglītības un zinātnes un Labklājības ministrijas kopā risinās mobinga situāciju skolās.

Jau ziņots, ka sociālā projekta "#Neklusē" līdzautore Marika Andžāne iepriekš informēja, ka Latvijas skolās mobings ir ļoti izplatīts - ar to saskāries viens no trim bērniem vai pusaudžiem. Arī 2018.gada Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) pētījums rāda, ka Latvija Eiropas Savienības un OECD valstu vidū ir pārliecinoša līdere skolēnu savstarpējās izsmiešanas un vardarbības ziņā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu