"Es jau piekto dienu sēžu istabā." Latviete stāsta par situāciju vīrusa skartajā Uhaņā (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Sarma Kārkle ir Latvijas valstspiederīgā, kura paudusi vēlmi atgriezties mājās no vīrusa epicentrā esošās Uhaņas, vēsta TV3 ziņas.

Sarma Kārkle koronavīrusa epicentrā esošajā Uhaņā dzīvo aptuveni piecus gadus. Jaunā būvinženiere tur nokļuvusi saistībā ar mācībām – patlaban Uhaņā studē doktorantūrā. Viņa stāsta, ka dramatiskā situācija pilsētā attīstījusies pamazām. Taču jau decembra vidū esot pienākušas ziņas, ka kādā zivju tirgū parādījies dīvains vīruss un cilvēki ir saslimuši. 

Lielāka rosība esot parādījusies janvārī, ap divdesmitajiem datumiem, kad paziņots par pilsētas slēgšanu un sabiedriskā transporta atcelšanu. Tolaik arī izplatījās daudz baumu. 

Patlaban pilsētā esot ļoti strikti ierobežojumi, bez maskas pārvietoties nedrīkst. Transports atļauts vien medicīniskām vajadzībām un personālam. Arī Sarmas universitātē visiem studentiem ir pateikts, lai neiet ārpus kopmītnēm.

“Es jau piekto, sesto dienu sēžu istabā. Jau kļūst drusciņ… Vajag tomēr iziet ārā, paskatīties uz sauli un tad nākt atpakaļ. Es biju paredzējusi šajā brīvlaikā mācīties, bet mēs tagad sēžam kopmītnēs visi un gaidām, kas notiks, un lasām ziņas. Pamācīties ir diezgan sarežģīti tagad,” norāda Sarma.

Par Sarmas iespējamo atgriešanu mājās Latvijas Ārlietu ministrija patlaban sazinās ar Francijas un Apvienotās Karalistes atbildīgajiem dienestiem.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu