ASV gada laikā uz Meksiku nosūta 62 000 nelegālo imigrantu - pat tādus, kas nav meksikāņi (6)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Stingrākas imigrācijas politikas ietvaros ASV pagājušajā gadā nosūtījušas atpakaļ uz Meksiku vairāk nekā 62 000 nelegālo imigrantu, trešdien pavēstīja ASV un Meksikas varasiestādes.

Jaunā stratēģija "Palieciet Meksikā" tiek īstenota kopš 2019.gada 29.janvāra.

Programmas ietvaros nelegālie imigranti, pat ja tie nav meksikāņi, tiek nosūtīti atpakaļ uz Meksiku, kur viņiem ir jāgaida, kamēr ASV varasiestādes izskata viņu pieteikumus par patvēruma piešķiršanu.

Vairums nelegālo imigrantu, kas ASV ierodas no Meksikas, ir Centrālamerikas valstu iedzīvotāji, daudzi ir no Gvatemalas un Hondurasas.

Pirmo reizi uz Meksiku šīs programmas ietvaros nosūtīts arī nelegālais imigrants no Brazīlijas, tviterī pavēstīja ASV iekšzemes drošības ministra vietnieks Kens Kūčineli.

"Šodien aprit viens gads, kopš pirmais cilvēks Meksikā tiešām gaida programmas "Palieciet Meksikā" ietvaros. Un šodien pirmajā gadadienā atpakaļ uz Meksiku, lai tur gaidītu, kamēr tiek izskatīta lieta par imigrāciju ASV, nogādāts pirmais brazīlietis. Brazīliešu pievienošana ir liels notikums," norādīja ministra vietnieks.

Viņš ierakstā tviterī arī pateicās Meksikai.

Meksika līdzās robežai ar ASV un nelegālās imigrācijas maršrutiem valsts iekšienē izvietojusi tūkstošiem karavīru.

Pērn maijā uz robežas tika aizturēti vairāk nekā 144 000 nelegālo imigrantu. Decembrī šis skaitlis bija sarucis līdz 40 620 cilvēkiem.

Galerija: Tūkstošiem Centrālamerikas migrantu cauri Meksikai mēro ceļu ASV robežas virzienā.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu