Neizsētā Mugurusa "Australian Open" finālā tiksies ar Keninu (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Garvinje Mugurusa
Garvinje Mugurusa Foto: Reuters/ScanPix

Spānijas tenisiste Garvinje Mugurusa ceturtdien Austrālijas atklātā čempionāta pusfinālā izcīnīja uzvaru, kā rezultātā cīņā par turnīra trofeju būs jāspēkojas ar labu sniegumu demonstrējušo Sofiju Keninu no ASV.

Mugurusa (WTA 32.) pusfinālā ar 7-6 (10:8), 7-5 uzvarēja rumānieti Simonu Halepu, kurā WTA rangā atrodama augstajā trešajā pozīcijā.

Spānijas tenisiste pirmo reizi karjerā iekļuvusi Austrālijas atklātā čempionāta finālā. Viņa ir divkārtēja "Grand Slam" čempione, 2016.gadā uzvarot Francijā un gadu vēlāk Vimbldonā.

Cīņā par trofeju Mugursa spēkosies ar Sofiju Keninu (WTA 15.), kura pusfinālā ar 7-6 (8:6), 7-5 negaidīti uzvarēja pasaules pirmo raketi Ešliju Bārtiju no Austrālijas. 

Keninai šajā turnīrā piešķirts 14.numurs.

"Viņa ir ļoti sīksta spēlētāja, kura šodien demonstrēja lielisku sniegumu," pēc panākuma teica Kenina, kura februārī tiksies arī ar Latvijas vadošajām tenisistēm. "Zināju, ka man ir jāatrod veids, kā uzvarēt."

"Man nav vārdu. Tiešām nespēju tam noticēt. Par šo sapņoju jau kopš piecu gadu vecuma."

Kenina savu pirmo trofeju karjerā nopelnīja vien pērn, kad kopumā izdevās uzvarēt trijos turnīros. Gan Bārtijai, gan Keninai šī bija pirmā reize Austrālijas atklātā čempionāta pusfinālā.

Aļona Ostapenko Austrālijā apstājās otrajā kārtā, bet Anastasija Sevastova nepārvarēja pirmo kārtu.

Austrālijas atklātais čempionāts norisināsies svētdienai. Turnīra kopējais balvu fonds ir 20,4 miljoni eiro.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu