Siltā ziema ieviesusi korekcijas tirdzniecībā: popularitāti bauda niršanas maskas un ūdens apavi

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Šā gada ziemā neierasti silto laikapstākļu ietekmē populārāko preču vidū ierindojas čemodāni, niršanas maskas, ūdens apavi, tūrisma preču kategorijas pārdošanas apjomiem kāpjot par trešdaļu, apkopojis interneta veikals "220.lv". 

Tradicionāli ziemas mēnešos aug pieprasījums pēc ziemas sezonai raksturīgām precēm – sporta inventāra, siltā ziemas apģērba un sildītājiem.

Saskaņā ar "220.lv" novērojumiem, tūrisma preču popularitāte, salīdzinot ar pērnā gada ziemu, skaidrojama ar iedzīvotāju ceļošanas plāniem. Šogad izteiktāk nekā iepriekšējos gados par ceļojumu galamērķiem tiek izvēlētas siltākas valstis, ko reprezentē pirktās preces.

Tāpat redzams, ka līdz ar jaunā gada iestāšanos iedzīvotāji turpina ievērot solījumus dzīvot aktīvāk un veselīgāk. Apkopotie dati liecina, ka fitnesa aprīkojuma un trenažieru pārdošanas apjomi ir auguši par divām reizēm, savukārt pirktākā – skrejceliņu – pārdošanas apjomi ir kāpuši par pusotru reizi, salīdzinot ar aizvadīto gadu. Pieprasīti ir arī velotrenažieri un elipsveida trenažieri.

Kā norāda "220.lv" mārketinga menedžere Līga Bubko, šogad e-komercijas sektors ir piedzīvojis nebijušu un ziemas mēnešiem neraksturīgu situāciju, tai ietekmējot tirdzniecības rādītājus.

“Reaģējot uz tirgus pieprasījumu un pircēju paradumu maiņu, "220.lv" uzdevums ir paplašināt savu preču sortimentu un meklēt alternatīvus piedāvājumus citās preču kategorijās. Tā vietā, lai pirktu ziemas inventāru, klientiem ir augusi interese par precēm ceļošanai, veselīgam dzīvesveidam vai joprojām aktuālajiem elektriskajiem skūteriem, kuru pārdošanas apjomi šoziem ir auguši gandrīz par pusotru reizi, salīdzinot ar pērnā gada rezultātiem. Jāpiebilst, ka, neskatoties uz ļoti lielu atlaižu piemērošanu ziemas precēm, klienti, ja sniegs nav parādījies, tomēr pārplāno savus pirkumus un atturas no pāragru vai nevajadzīgu pirkumu veikšanas,” saka Bubko.

Tā kā laikapstākļi nav sasnieguši ierasto janvāra temperatūru, distanču, kalnu slēpes, ragavas, ziemas apģērbs, sildītāji netiek pirkti. Neskatoties uz šo faktu, "220.lv" savos darbības rezultātos to neizjūt, jo tas tiek kompensēts ar pircēju aktivitāti citās preču kategorijās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu