Šķiršanās diena pienākusi – ko tālāk? (7)

Toms Rātfelders
, Žurnālists; RSU doktorants
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET/LETA

Piektdien, 31. janvārī, TVNET studijā raidījuma «Pasaule kabatā»  speciālizlaiduma tiešraidē plkst. 11:00 norisināsies ekspertu diskusija par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības.

Gadu ilgā epopeja beidzot ir nonākusi līdz beigām, un pēc 31. janvāra Lielbritānija oficiāli vairs nebūs Eiropas Savienības dalībvalsts. Tomēr ar šo notikumu «Brexit» stāsts nebūt nebeidzas. 11 mēnešu ilga pārejas perioda laikā Lielbritānijai un Eiropas Savienībai ir nepieciešams vienoties par savstarpējo attiecību tālāku ietvaru.

Daudzi Eiropas Savienības pārstāvji jau ir paziņojuši, ka šis laika rāmis nebūt nav pietiekams, lai panāktu vajadzīgās vienošanās. Jāņem vērā, ka aptuveni trīs gadi bija nepieciešami tikai un vienīgi, lai vienotos par izstāšanos. Savukārt nākamā fāze varētu būt vēl grūtāka. Tomēr premjerministrs Boriss Džonsons ir bijis nelokāms un paziņojis, ka pārejas periods pagarināts netiks. To nosaka arī Lielbritānijā pieņemtā attiecīgā likumdošana.

Kas ir jāņem vērā Lielbritānijā dzīvojošajiem Latvijas pilsoņiem pēc 31. janvāra? Vai «Brexit» ietekmēs Latvijas ekonomiku? Kas notiks ar Eiropas Savienības lomu pasaulē? Par šiem un citiem saistītiem jautājumiem kopā ar ekspertiem – Latvijas Ārpolitikas institūta pētnieci Vinetu Kleinbergu un Latvijas Radio Ārzemju ziņu korespondentu Uģi Lībieti runāsim raidījumā.

 

Ja jums ir jautājumi, ko jūs gribētu uzdot diskusijas dalībniekiem, aicinām tos sūtīt uz toms.ratfelders@co.tvnet.lv

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu