Šonedēļ nevienā komitejā nav izskatīts Rīgas 2020.gada budžets (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs
Bijušais Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs Foto: Evija Trifanova/LETA

Kvoruma trūkuma dēļ šonedēļ nevienā no sasauktajām nozaru komitejām nav izskatīts Rīgas 2020.gada budžeta projekts, noskaidroja aģentūra LETA.

TVNET jau vēstīja, ka Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR) bija uzdevis visās domes nozaru komitejās caurskatīt pašvaldības 2020.gada budžetu. Tomēr partija "Saskaņa" paziņoja, ka šīs sēdes neapmeklēs, jo tajās "Burovs grib kārtējo reizi izskatīt vienpersoniski izveidoto budžetu".

Šajā nedēļā bija sasaukta Pilsētas attīstības komitejas, Izglītības, kultūras un sporta komiteja, Mājokļu un vides komiteja, kā arī Sociālo jautājumu un Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas, taču neviena no tām kvoruma trūkuma dēļ nenotika.

Satiksmes un transporta lietu komiteja, kā arī Pilsētas īpašumu komiteja, kuras vada "saskaņieši", sasauktas netika vispār.

Burovs jau iepriekš norādījis, ka, pat ja nozaru komitejas budžetu neizskatīs, viņš vienalga virzīs dokumenta izskatīšanu arī Rīgas domes sēdē. 

LETA jau ziņoja, ka "Saskaņa" nolēmusi neatbalstīt pašvaldības 2020.gada budžetu, kamēr pie varas būs Burovs.

Pēc Burova teiktā, budžetu var nepieņemt, taču tad pašvaldības iestādēm būs jāstrādā ar 1/12 daļu pagājušā gada finansējuma, kas liegs īstenot virkni iecerēto iniciatīvu.

"Es nezinu, ko "Saskaņa" plāno teikt savam elektorātam un kā plāno pateikt, piemēram, bērnudārzu audzinātājiem, ka viņiem algas pielikuma nav tikai tāpēc, ka "Saskaņai" nepatīk Burovs. Tas ir smieklīgi un nožēlojami, ka izveidojusies tāda situācija," uzskata Burovs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu