Bertāns ar Blušu starptautisko drifta sezonu sāk janvārī Omānā, pirmās sacensības jau rīt! (2)

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Drifta piloti no Latvijas, Nikolass Bertāns un Kristaps Blušs, drifta sezonu 2020 gadā sāks jau janvārī, jo abi sportisti ir devušies uz Omānu, kur piedalīsies Oman Oil drift čempionātā. 

Oman Oil sacensību organizatori jau trešo gadu aktīvi pie sevis aicina pasaulē un Eiropā zināmus drifterus, lai viņi stātos pretī Persijas līča zonas drifta braucējiem. Tā ir lieliska iespēja, jo papildus sportisti var aizvadīt treniņu pirms sezonas sākuma savos seriālos. Šogad ielūgumu saņēma arī abi Latvijas braucēji.

Foto: Publicitātes foto

Novembra sākumā gan Bluša, gan Bertāna mašīnas konteinerā devās uz Omānu. Mašīnas ir veiksmīgi nonākušas galā, veikta apkope pēc garā jūras ceļa, un sportisti ir gatavi startam.

Foto: Publicitātes foto

Kristaps Blušs 2019 gada sezonu aizvadīja RDS (Krievijas drifta čempionātā), sezonas kopvērtējumā ieņemot augsto sesto vietu, bet Nikolass Bertāns aizvadīja pilnu sezonu Latvijas Drifta kausā un sezonu noslēdza kā kopvērtējuma uzvarētājs 2019. Sportistu plāni 2020. gadam ir turpināt braukt šajos seriālos. Blušs RDS, bet Nikolass Latvijā, tikai šoreiz pārejot uz Pro klasi, kas nozīmē dalību Baltijas un Livonijas Pro drifta čempionātos.

Foto: Publicitātes foto

Omānas drifta čempionātā 1.posms notiks jau 30.-31. janvārī. Tam sekos 2. posms 13.-14. februārī un 3. posms 20.-21. februārī. Jau rīt, 30. janvārī,  notiks oficiālie treniņi un kvalifikācijas braucieni, sākums  kvalifikācijai noteikts  16:30 pēc Latvijas laika. Piektdien sportisti aizvadīs treniņbraucienus tandēmiem un tandēmu finālus. Jāatzīmē, ka tiks braukts tandēmu Top32.  Tandēmu braucieni pēc Latvijas laika: Top32 13:00 un Top16 16:30. Tiešraidei no sacensībām varēs sekot līdzi Oman Oil drifta čempionāta oficiālajos sociālajos tīklos, un, protams, informācijai, tiešraidei, mūsu sportistu rezultātiem sekojiet līdzi Facebook (LatvianDriftPage) un Instagram (Latviadrift).

Foto: Publicitātes foto

Kopā ar latviešiem Oman Oil drifta čempionātā gaidāmi plaši zināmi vārdi drifta pasaulē. Tas noteikti būs lielisks treniņš sportistiem pirms sezonas, kā arī iespēja sacensties ar labākajiem trasē. Pirmais sportists, kurš noteikti ir jāpiemin, ir Džeimss Dīns, labākais drifta braucējs pasaulē. Nikolass ar Džeimsu vēl nav braucis kopā sacensībās, un tas noteikti būs lielisks piedzīvojums Latvijas jaunākajam drifterim. Kristaps ar Džeimsu ir aizvadījis dažus fantastiskus braucienus Formula D seriālā, un viņi noteikti ir gatavi atkal tikties trasē. Daigo Saito, nākamais zināmākais vārds aiz Džeimsa. Daigo noteikti ir viens no pasaules augstās klases drifteriem, gan ar savu braukšanas stilu, gan sasniegumiem un drifta karjeras garumu. Daigo 2019 gada sezonā aizvadīja pilnu RDS sezonu kopā ar Blušu un trasē tikās arī ar Nikolasu, bet Gymkhana disciplīnā, kur diemžēl Nikolass piekāpās ar minimālu rezultātu, tagad būs iespēja atspēkot savu zaudējumu. Kopā uz starta pirmajā Oman Oil drifta čempionātā izies 56 sportisti. Vēl zināmie vārdi drifta līdzjutējiem noteikti ir Ahmeds Dahams, kurš jau divas sezonas ir viesojies Rīgā, DriftMasters seriāla ietvaros, Andrjus Vasilausks, Lietuvas drifta braucējs, kurš jau trešoreiz aizvada pilnu DriftMasters čempionāta sezonu, Serhijs Kremetss, Ukrainas drifta pārstāvis un Sebastins Fontjn, ļoti spēcīgs drifta braucējs no Holandes, kurš arī aizvada pilnas DriftMasters sezonas. Pārējie braucēji dalībnieku sarakstā ir no reģiona, kurā notiek sacensības, čempionātā piedalīsies arī braucēji no tādām valstīm kā Omāna, Apvienotie Arābu  Emirāti, Jordānija, Anglija (UK), Krievija, Sīrija, Kuveita, Saūda Arābija, Libāna, Īrija un Malaizija.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu