VARAM rosina vienuviet pārvaldīt iedzīvotājiem pienākošos atvieglojumus (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
VARAM ministrs Juris Pūce
VARAM ministrs Juris Pūce Foto: Evija Trifanova/LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) rosina vienuviet pārvaldīt iedzīvotājiem pienākošos atvieglojumus un valsts, tostarp pašvaldību, iestādēm tos pārskatāmi administrēt, informēja Ministru kabineta preses sekretāre Sabīne Spurķe.

Kā norādīja Spurķe, ceturtdien Informācijas sabiedrības padomes sēdē Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) vadībā tika diskutēts par Atvieglojumu vienotās informācijas sistēmas (AVIS) īstenošanas gaitu un termiņiem. 

Spurķe skaidroja, ka šis koplietošanas risinājums nodrošinās iedzīvotājiem, komersantiem, valsts iestādēm un pašvaldībām centralizētu valsts un pašvaldību piešķirto atvieglojumu uzskaiti un administrēšanu. Tostarp platforma sniegtu iedzīvotājiem iespējas vienuviet pārvaldīt visus tiem pienākošos atvieglojumus.

Kā norādīja Spurķe, sēdē diskutēja arī par nacionālo elektronisko identifikāciju (eID) un iedzīvotāju tiesībām to visaptveroši izmantot digitālajā telpā, analogi kā personu apliecinošo dokumentu klātienē. Patlaban Latvijas valsts eID iedzīvotājiem sniedz iespēju apliecināt savu identitāti elektroniski ne tikai Latvijā, bet arī citās Eiropas Savienības valstīs, kuras tam ir gatavas.

Atbilstoši lemtajam, VARAM izstrādās grozījumus Fizisko personu elektroniskās identifikācijas likumā, lai garantētu iedzīvotāju tiesības visaptveroši izmantot eID kā autentifikācijas līdzekli digitālajā telpā, viņa informēja.

Tāpat Spurķe pastāstīja, padomes sēdes laikā tika atbalstīta iniciatīvas "Par sadarbību Latvijas digitālās transformācijas procesā un datos balstītas sabiedrības un valsts attīstībā" aktualizēšana un izvēršana. Papildus tika pieņemts lēmums apstiprināt pārsektoru sadarbības rīcības plāna sagatavošanu, atbalstot indikatīvo mērķu virzienus, uzdodot VARAM koordinēt plāna izstrādi un 2020.gada ceturtajā ceturksnī informēt Informācijas sabiedrības padomi par progresu.

Vienlaikus padome tika informēta arī par Latvijas digitālās transformācijas izvērtējumu un Satiksmes ministrijas informatīvo ziņojumu "Ceļvedis piektās paaudzes (5G) publisko mobilo elektronisko sakaru tīklu ieviešanai Latvijā", sacīja Spurķe.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu