Kaimiņam vairs neinkriminē neatļautu partijas finansēšanu (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Artuss Kaimiņš
Artuss Kaimiņš Foto: Paula Čurkste/LETA

Lietu par partijas “KPV LV” neatļautu finansēšanu Saeimas deputātam Artusam Kaimiņam Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pārkvalificējis par grāmatvedības dokumentu viltošanu mantkārīgos nolūkos, vēsta Panorāma.

2018. gada jūnijā KNAB ieradās Saeimā, lai aizturētu deputātu Kaimiņu un vēlāk arī veiktu kratīšanu dzīvesvietā par iespējamu nelikumīgu partijas "KPV LV" finansēšanu un nepilnīgi sniegtu informāciju valsts amatpersonas deklarācijā.  

KNAB rakstiski Latvijas Televīzijai norāda, ka pilnībā lieta nav izbeigta, jo izmeklēšanas laikā iegūti papildu pierādījumi un mainījušies noziedzīga nodarījuma faktiskie apstākļi. Tādēļ  kriminālprocesā pieņemts lēmums par aizdomās turētā statusa piemērošanu vienai personai pēc Krimināllikuma 217.panta trešās daļas - par grāmatvedības datu viltošanu mantkārīgos nolūkos.

Ievērojot, ka kriminālprocesā turpinās izmeklēšana, un lai nekaitētu izmeklēšanas interesēm, KNAB plašāku informāciju par konkrēto kriminālprocesu un tajā iesaistītajām personām nesniedz.

Ja deputātu atzīs par vainīgu, viņš zaudēs deputāta mandātu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu