Ja gribi pārsist mašīnai karteri, dodies uz Tīnūžu - Ikšķiles šoseju (27)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Cik tālu iespējams nobraukt ar auto, kam pārsists karteris? Atbilde ir - līdz brīdim, kamēr instrumentu panelī ir iedegušās visas lampiņas. Tie varētu būt kādi simts metri.

Par to var pārliecināties ceļā no Tīnūžiem uz Ikšķili, kur izbūvēts tāds kā tramplīns, kur ne vienam vien auto pārsists karteris. Par to, cik daudz, var spriest pēc eļļas pleķiem, kādu ir diezgan daudz, bamperu plastmasas gabaliem un alumīnija detaļām no dzinēja, vēsta televīzijas raidījums "Zebra".

"Lūk, kāds brīnišķīgs tramplīns ir sanācis no Tīnūžiem uz Ikšķili. Pat švīkas asfaltā. Es tādas esmu redzējis aiz tramplīniem rallijkrosā, un tad ar visām tām apakšas detaļām noskrāpē to segumu. Vienīgi ielas mašīnām tas viss beidzas čābīgāk. Kā te varētu līdzēt? Es nezinu," pauž raidījuma "Zebra" vadītājs Pauls Timrots.

Tāpat Timrots skaidro, ka autobraucējiem šeit jābūt uzmanīgiem vismaz līdz pavasarim, jo kurš tad remontē ceļus ziemā. Līdz tam jācer uz atsaucīgiem pretī braucējiem, kuri var pamirkšķināt gaismas un tā pabrīdināt par tramplīnu, vai arī uz paša spēju ievērot šajā vietā uzstādīto ceļa zīmi ar norādi, ka jābrauc ar 50 km/h.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu