Ceļotājiem no Rīgas uz Lielbritāniju pēc "Brexit" lidostas procedūras nemainīsies

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova / LETA

Apvienotajai Karalistei izstājoties no Eiropas Savienības (ES), lidostas "Rīga" procedūrās ceļotājiem nekas nemainīsies, aģentūrai LETA pastāstīja VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" pārstāve Laura Karnīte.

Apvienotā Karaliste jau patlaban ir ārpus Šengenas līguma zonas, līdz ar to pasažieriem tiek veikta robežkontrole, savukārt drošības prasības nosaka starptautiskie normatīvie akti, kas ir vienādi gan Latvijai, gan Apvienotajai Karalistei neatkarīgi no breksita. 

Karnīte norādīja, ka pašreiz arī neviena aviokompānija nav informējusi lidostu "Rīga" par izmaiņām lidojumu grafikos saistībā ar breksitu.

Kā ziņots, pēc breksita līdz pat 2020.gada 31.decembrim būs spēkā pārejas periods un izmaiņu nebūs arī muitas jomā ne privātpersonām, kuras ceļo no Apvienotās Karalistes uz Latviju vai kuras saņem sūtījumus no Apvienotās Karalistes, ne uzņēmumiem, kuriem ir tirdzniecības partneri Apvienotajā Karalistē, aģentūru LETA informēja Valsts ieņēmumu dienests (VID). 

Apvienotā Karaliste piektdien plkst.23 pēc Griničas laika izstājas no Eiropas Savienības (ES). Breksitam sekos pārejas posms, kas ilgs līdz 31.decembrim. Šai periodā uz Apvienoto Karalisti joprojām attieksies ES tiesību normas un abām pusēm būs jāpanāk vienošanās par jaunu tirdzniecības līgumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu