Par "Zelta mikrofona" radio hita balvu sacentīsies šīs piecas dziesmas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Dons un Ozols saņem balvu par radio hitu "Salauzta sirds"
Dons un Ozols saņem balvu par radio hitu "Salauzta sirds" Foto: Jānis Spigovskis

Apkopojot Latvijas radiostaciju atskaites, Latvijas Izpildītāju un Producentu apvienība (LaIPA) noskaidrojusi piecas Latvijā radītās dziesmas, kuras šogad pretendē uz Mūzikas ierakstu gada balvu "Zelta mikrofons" kategorijā "Radio hits".

Lai noteiktu nominantus, LaIPA apkopojusi datus par dziesmu atskaņojumu Latvijas radiostacijās 2019. gadā. Rezultātus veidojušas desmit radiostacijas: Radio Skonto, Radio TEV, Radio SWH, Radio Star FM, Latvijas Radio 1, Latvijas Radio 2, Radio Pieci, Kurzemes Radio, Rietumu Radio, Relax FM/Capital FM.

Uz radio hita balvu pretendē tie ieraksti, kas ierakstīti, reģistrēti un publicēti laika posmā no 2018. gada 2. decembra līdz 2019. gada 1. decembrim. Visvairāk reižu atskaņotās dziesmas pēc to skanēšanas biežuma tiek reizinātas ar radiostaciju reitingiem. Pieciniekā var iekļūt dziesmas, kas skanējušas vismaz trīs radiostacijās.

Balstoties uz radiostaciju datiem, Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība Zelta Mikrofona balvai kategorijā Radio hits izvirzījusi (alfabētiskā secībā):

"Multivitamīnu multipaka" - Astro`n`out

"Piededzini mann" – Singapūras satīns un Horens Stalbe

"Sāc ar sevi" – Musiqq

"Te saule aust" – Instrumenti un Prāta vētra

"Visā visumā visums ir viss" – Instrumenti

No šī gada nominantiem tikai "Prāta vētra" līdz šim ir godināta kā Radio hita laureāte. Grupa arī saņēmusi vislielāko Radio hita apbalvojumu skaitu Mūzikas ierakstu gada balvas vēsturē – kopskaitā astoņas reizes ar dziesmām "Tavas mājas manā azotē", "Puse no sirds", "Brīvdienas nav manas laimīgās dienas", "My star", "Maybe", "Colder", "Skolzkie ulici" un "Debesis iekrita tevī". Otrajā vietā ir Dons ar hitiem "Signāls", "Pāriet bailes", "Dieviņš", "Pa ceļam" un "Salauzta sirds". Līdz šim neviens no pārējiem nominantiem nav saņēmis balvu kategorijā Radio hits.

Šī gada rezultātus uzzināsim jau 18. februārī, kad Dailes teātrī jau 24. reizi tiks pasniegti "Zelta mikrofoni" aizvadītā gada izcilākajiem Latvijas mūzikas ierakstiem. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu