Karjeru beigušais Lorenso Yamaha komandā ieņems testa braucēja lomu

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Horhe Lorenso
Horhe Lorenso Foto: AFP/SCANPIX

Pirms diviem mēnešiem karjeru beigušais "MotoGP" klases braucējs Horhe Lorenso nolēmis atgriezties sportā, lai "Yamaha" komandā pildītu testa pilota lomu.

Spānis karjeras laikā "Yamaha" komandā brauca deviņus gadus, kuru laikā trīs reizes tika kronēts par pasaules čempionu. 2016.gadā viņš pārgāja uz "Ducati" vienību.

Pērn viņš pārstāvēja "Honda" komandu, bet pēc sezonas noslēguma paziņoja par karjeras beigām.

"Tiklīdz uzzinājām, ka Horhe plāno beigt karjeru, gatavojām piedāvājumu, lai iegūtu viņu savā rīcībā," teica "Yamaha" rīkotājdirektors Lins Džārviss. "Viņa sasniegumi, kas izcīnīti deviņu gadu laikā "Yamahas" komandā, runā paši par sevi."

"MotoGP" sezonas pirmie testa braucieni ir paredzēti februāra sākumā un paredzams, ka Lorenso pirmos testus aizvadīs ar "YZR-M1" motociklu.

Komanda atklāja, ka tā neplāno sezonas laikā kādām sacensībām pieteikt Lorenso, tomēr, ja sportists pats izteiks šādu vēlmi, iespēja pastāv.

"Vienmēr biju domājis, ka pēc karjeras beigām vēlos palikt "MotoGP", lai dotu pienesumu no boksiem. Domāju, ka mana šā brīža loma tam ir piemērota," teica Lorenso. "Ļoti labi pazīstu gan komandu, gan "M1" motociklu. "Yamaha" komanda atbilda manam braukšanas stilam, tāpēc būs interesanti satikt savu veco labo draugu "M1"."

Trešdien "Yamaha" komanda paziņoja, ka vadošā pilota lomu no Valentīno Rosi 2021.gadā pārņems francūzis Fabio Kvartararo.

Rosi ir septiņkārtējs MotoGP čempions, bet pērn uzvaru svinēja spānis Marks Markess.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu