Gluži kā Āzijā: Igaunijā atver pirmo kapsulu viesnīcu Baltijā (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Mihkel Maripuu

Tā nav ne Japāna, ne Ķīna, ne Honkonga. Tepat kaimiņzemē Igaunijā tika atklāta pirmā kapsulu viesnīca Baltijā, kas uz mata līdzinās Āzijas populārajiem hosteļiem.

"Mēs vēlējāmies radīt ko jaunu un nebijušu. Mums ir jāraugās nākotnē un nākotnes tendencēs - Āzija ir slavena ar tās inovatīvajām pieejām un dažādiem risinājumiem," tā portālam "Postimees" skaidro viesnīcas "Capsule Hostels Tallin" īpašnieks un izpilddirektors Mareks Ūnamagi. 

Pirmās kapsulu tipa naktsmītnes tika ieviestas 1979. gadā Japānas pilsētā Osakā. Kapsulas hosteļa ideja ir nodrošināt privātu un kompaktu izmitināšanu ceļotājiem, kuri vēlas ietaupīt uz viesnīcas rēķina, bet vienlaikus baudīt vienatni. 

Tallinas kapsulu viesnīcas sākumcena ir 30 eiro par nakti kapsulā. Cenā ietilpst nakšņošana kapsulā, higiēnas preces, gultasveļa un čības. Katrā no kapsulām ir iebūvēts Smart TV, austiņas, bezvadu internets, seifs, privāta gaisa apmaiņas sistēma, kā arī dienas un nakts apgaismojums. Viesnīcā ir kopīga virtuve, kurā viesi atradīs uzkodas un kafijas automāti. 

Kapsulu viesnīca ir pašapkalpošanās hostelis, kurā var reģistrēties gan tiešraidē, gan klātienē. Portālam "Postimees" viesnīcas direktors Ūnamagi skaidro, ka viesnīcas administrators būs pieejams klātienē tikai noteiktos laikos atkarībā no viesu skaita, kas apmetušies viesnīcā. 

"Kapsulas viesnīcas parasti tiek asociētas ar budžeta ceļotājiem, bet tās ir arī piemērotas biznesa klases tūristiem," piebilst Ūnamagi. Ja pirmais kapsulu hostelis būs pieprasīts, uzņēmums plāno līdzīga tipa viesnīcas atvērt citās Igaunijas pilsētās un kaimiņvalstīs. Jāteic, ka pieprasījums pēc neparastās viesnīcas ir manāms. Uz Tallinas Rammstein koncerta norises laiku visas 46 kapsulas jau ir rezervētas. 

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu