Londonas uzbrucējs - 20 gadus vecs vīrietis, kurš pirms nedēļas bija iznācis no cietuma

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Notikuma vieta
Notikuma vieta Foto: EPA/Scanpix

Vīrietis, kurš svētdien Londonā sarīkoja uzbrukumu ar nazi un ievainoja vairākus cilvēkus, tikai janvārī bija atbrīvots no cietuma, vēsta raidorganizācija BBC.

20 gadus vecais Sudešs Ammans tika atbrīvots tikai pirms aptuveni nedēļas. Viņš bija izcietis pusi no piespriestā trīs gadu cietumsoda par noziegumiem, kas saistīti ar terorismu.

Viņš sarīkoja svētdienas uzbrukumu Stretemā par spīti tam, ka tobrīd bija aktīvā policijas uzraudzībā. Likumsargi notikušo uzskata par teroristiski motivētu.

Ammans ievainoja trīs cilvēkus, taču neviena dzīvība nav apdraudēta.

Saskaņā ar medijos izskanējušo informāciju, Ammans esot iegājis veikalā un ar nazi uzbrucis tur esošajiem cilvēkiem. Pēc tam viņš no veikala izgāja un sadūra vēl vienu sievieti.

Aculiecinieki stāsta, ka dzirdējuši trīs šāvienus un redzējuši uz zemes guļošu vīrieti. Bruņoti policisti likuši garāmgājējiem atkāpties.

Policija sacīja, ka uzbrucējs esot apvilcis neīstu spridzekļu vesti.

Cietušie ir apmēram 40 gadus vecs vīrietis, kā arī divas sievietes, kas vecākas par 50 un 20 gadiem. Sākotnēji vīrieša stāvoklis bija smags, taču tagad tas uzlabojies. Viņa dzīvība vairs nav apdraudēta.

Jaunākās sievietes savainojumi ir viegli un, visticamāk, radušies no sagriešanās ar stikla šķembām pēc tam, kad policija raidīja šāvienus uz uzbrucēju.

Policija pārmeklē vairākas adreses Londonas dienvidos un Hertfordšīrā, taču nekādi jauni aresti pagaidām nav veikti.

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons paziņoja, ka valdība nākšot klajā ar plāniem "fundamentālām izmaiņām sistēmā, kā mēs apejamies ar tiem, kas notiesāti par noziegumiem, kuri saistīti ar terorismu". 

Kad Ammans tika atbrīvots no cietuma, pastāvēja bažas, ka viņš varētu būt bīstams. Taču nebija likumīgu instrumentu, ar kuriem viņu ilgāk paturēt ieslodzījumā, norāda BBC politikas korespondents Kriss Meisons.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu