Burovs: "Saskaņas" frakcija nespēj tikt pāri tam, ka tā vairs nav "pirmā vijole" (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas mērs Oļegs Burovs
Rīgas mērs Oļegs Burovs Foto: Ieva Leiniša/LETA

Partijas "Saskaņa" frakcija nespēj tikt pāri tam, ka tā vairs nav "pirmā vijole", intervijā Latvijas Radio pauda Rīgas mērs Oļegs Burovs (GKR).

"Viņi nesaprot, ka vadīt pilsētu tā, kā tā vadīta pirms tam, vairs nevar," pauda Burovs.

Pēc viņa sacītā, GKR frakcija ir par to, ka pilsētai vajadzētu mainīties, tāpēc partija ir gatava ārkārtas vēlēšanām. Viņaprāt, šobrīd ārkārtas vēlēšanas ir labākais variants.

Viņš atzina, ka patlaban arī nav nekādu indikāciju, ka dome varētu vienoties par pilsētas budžetu. Tomēr viņš solīja izdarīt visu, lai Rīgas dome un tās departamenti varētu strādāt, parakstīt līgumus.

Burovs arī akcentēja, ka šobrīd viņš var rīkoties tikai ar 12 balsīm, ko nodrošina viņa frakcija.

Mērs arī piebilda, ka domē šobrīd nav vicemēru. Ja viņu ceturtdien atstādinās un noteiktā termiņā nebūs ievēlēti vicemēri, domi var atstādināt, atgādināja politiķis.

Kā ziņots, piektdien pēc "Saskaņas" frakcijas pārstāvju rosināta balsojuma Finanšu un administrācijas lietu komiteja no darba kārtības izslēdza jautājumu par pašvaldības 2020.gada budžeta projekta skatīšanu.

"Saskaņa" nolēmusi neatbalstīt pašvaldības 2020.gada budžetu, kamēr pie varas būs Burovs.

Rīgas domes priekšsēdētājs iepriekš norādīja, ka, neraugoties uz "Saskaņas" "vēlmi nestrādāt", viņš vienalga rosinās budžetu skatīt domes sēdē. Pēc Burova teiktā, budžetu var nepieņemt, taču tad pašvaldības iestādēm būs jāstrādā ar 1/12 daļu pagājušā gada finansējuma, kas liegs īstenot virkni iecerēto iniciatīvu.

Partijas "Saskaņa" un deputātu bloka "Rīgai" rosinājumu atbrīvot Burovu no amata plānots skatīt domes sēdē 6.februārī. Šajā dienā plānots arī lemt par Rīgas domes budžetu 2020.gadam.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu