KNAB piecos kriminālprocesos vērtē septiņu Rīgas pašvaldības amatpersonu iespējamos noziegumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
KNAB. Ilustratīvs attēls
KNAB. Ilustratīvs attēls Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lietvedībā patlaban ir pieci kriminālprocesi, kuros septiņām Rīgas pašvaldības amatpersonām ir tiesības uz aizstāvību.

Šīs lietas, piemēram, ir pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksme" iepirkumu kriminālprocess un Rīgas Tūrisma attīstības biroja kriminālprocess.

Tāpat patlaban Latvijas tiesās ir vairākas lietas, kurās apsūdzētas Rīgas pašvaldības amatpersonas, piemēram, pirmās instances tiesa jau gadiem skata tā dēvēto "Daimler" krimināllietu.

KNAB norādīja, ka atbilstoši KNAB darbības stratēģijai 2020.-2022.gadam, viena no prioritārajām jomām, kurām tiek pievērsta pastiprināta uzmanība, ir koruptīvu noziedzīgu nodarījumu izskaušana Latvijas lielākajās pašvaldībās.

"Ievērojot, ka Latvijā korupcija, tostarp pašvaldībās, joprojām ir vērā ņemama problēma, KNAB neatlaidīgi strādā pie korupcijas mazināšanas, tostarp pie korupcijas risku novēršanas, ievērojamus resursus ieguldot prevencijas pasākumos, sabiedrības informēšanā un izglītošanā, kā arī nepieciešamo tiesību aktu izmaiņu izstrādē," uzsvēra birojā.

2019.gada nogalē KNAB lūdza publiskas personas institūcijām sniegt informāciju par to iekšējās kontroles sistēmas novērtējumu. Institūcijām tika izsūtītas anketas, kurās bija jāsniedz atbilde uz noteiktiem jautājumiem par institūcijā ieviesto iekšējās kontroles sistēmu korupcijas un interešu konflikta riska novēršanai. 

Rīgas pašvaldības sniegtā atbilde liecina, ka šajā pašvaldībā ir ieviestas iekšējās kontroles sistēmas pamatprasības korupcijas un interešu konflikta riska novēršanai, norādīja birojā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu