"Ryanair" nopietnu pārmaiņu priekšā: Apsver iespēju slēgt bāzes un atlaist darbiniekus (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Īrijas lidsabiedrība “Ryanair”, kas pašlaik ir Eiropā lielākā zemo cenu aviokompānija, plāno pārskatīt savu vasaras lidojumu grafiku. Tas noticis tādēļ, ka joprojām spēkā ir aizliegums izmantot “Boeing 737 MAX” lidmašīnas, vēsta aģentūra “Bloomberg”.

Ņemot vērā vēstuli, kas izsūtīta darbiniekiem, “Ryanair” nopietni apsver iespēju samazināt pilotu un stjuartu skaitu, kā arī slēgt atsevišķas bāzes. Galīgais lēmums par darba vietu skaita samazināšanu un bāzu slēgšanu būs zināms februāra pirmajā pusē.

Vasarā “Ryanair” flote būs par 10 lidmašīnām mazāka nekā plānots, jo 737 MAX lidmašīnas ir gaidāmas ne ātrāk par septembri un oktobri, paziņojis aviokompānijas izpilddirektors Edijs Vilsons.

Sākotnēji “Ryanair” plānoja saņemt 58 “Boeing 737 MAX” lidmašīnas līdz šā gada vasarai, tomēr decembrī šie plāni tika mainīti.

Agrāk ziņots, ka “Boeing” vēl vienu reizi pārcēla termiņu, kad būs iespējams ekspluatēt 737 MAX lidmašīnas. Pašlaik tiek lēsts, ka jaunos lidmašīnu modeļus būs iespējams izmantot ne ātrāk kā no 2020. gada vidus. Tāpat janvārī “Boeing” paziņoja, ka aptur šā tipa lidmašīnu ražošanu.

Lidojumi ar 737 MAX lidmašīnām tika apturēti pērn martā pēc divām aviokatastrofām. Martā notika “Ethiopian Airlines” katastrofa, kurā dzīvību zaudēja 157 cilvēki, bet 2018. gada oktobrī Indonēzijas “Lion Air” katastrofā gāja bojā 189 cilvēki. Abos gadījumos pie vainas bija kļūme 737 MAX sistēmā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu