Tuksneša sirdī: Namībijā tapušas greznas tuksneša viesnīcas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: &Beyond/Publicitātes foto

Izmantojot iepriekšējo viesu māju konstrukcijas un vecās detaļas, un kombinējot tās ar inovatīviem materiāliem, Namībijas tuksnesī tapušas pasakainas viesu mājas. 

Pašā Namiba tuksneša vidū tapušas elegantas viesu mājas ar nosaukumu "Sossusvlei Desert Lodge", tiesa, šajā vietā jau iepriekš ir bijusi viesnīca, kas piedzīvojusi grandiozu pārbūvi. Jauno māju dizaina radīšanā arhitektu birojs "Fox Browne" un arhitekts Džeks Aleksandrs izstrādāja īpašu ēku formu, kas izceltu tuksneša ainavu, proti, mājām tika pielāgotas ģeometriskas formas un krāsas. 

Foto: &Beyond/Publicitātes foto

Ēku fasāde ir veidota no stikla, akmens un tērauda, bet pati celtne - izteiktās ģeometriskās formās, tādējādi kontrastējot ar tuksneša maigajām, plūstošajām aprisēm. 

Foto: &Beyond/Publicitātes foto

Radošās komandas mērķis bija radīt autentisku pieredzi nakšņotājiem - mūsdienīgās struktūras harmonizē ar apkārtējo vidi, taču vienlaikus viesu nami nenodara kaitējumu dabai. Visu ēku celtniecībā ir izmantoti 1990. gadā celtās ēkas materiāli, bet paši namiņi ir aprīkoti ar solārajiem paneļiem, kas nozīmē, ka elektrību mājas saražo pašas. Tāpat namos ir ierīkoti dabai draudzīgi kondicionieri, bet ūdeni attīra īpašas ūdens attīrīšanas iekārtas. 

Foto: &Beyond/Publicitātes foto

Līdz ar naktsmītnēm viesnīcu kompleksā ir ierīkota trenažieru zāle un spa, kā arī restorāns ar veselīgu maltīšu klāstu.  

Foto: &Beyond/Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu